Πολιτική

Επίθεση Κασσελάκη σε Μητσοτάκη και Μαρινάκη: «Διπλή επίδειξη πολιτικής ανηθικότητας από τη ΝΔ»

Για διπλή επίδειξη πολιτικής ανηθικότητας κάνει λόγο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης αναφερόμενος σε όσα είπαν τόσο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης για το κόμμα του και τον ίδιο. 

Ο Στέφανος Κασσελάκης αντέδρασε έντονα στο γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλεσε «μόρφωμα» τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στο δηκτικό σχόλιο του Παύλου Μαρινάκη ο οποίος διερωτήθηκε αν θα πάει στην πορεία για το Πολυτεχνείο ο κ. Κασσελάκης με το μπλοκ της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ ή με νέο μπλοκ από την Goldman Sachs.

Στην ανάρτησή του στα social media αναφέρει: 

«Όταν ένα κόμμα περνάει προβλήματα -τα οποία να είστε βέβαιοι ότι θα τα ξεπεράσουμε όλοι μαζί- τότε φαίνεται το ήθος και η ποιότητα των αντιπάλων του. Σήμερα είχαμε διπλή επίδειξη πολιτικής ανηθικότητας από την πλευρά της ΝΔ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος – που διατηρεί ακόμη και σήμερα τη θέση του Γραμματέα της ΝΔ – να ενημερωθεί ότι η εξέγερση του Πολυτεχνείου είναι ένα ιστορικό γεγονός που δεν επιτρέπει δηλώσεις γαλάζιου πολιτικού καφενείου σαν αυτή που έκανε. Προφανώς ο κ. Μαρινάκης, που εκπροσωπεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θεωρεί ότι όποιος έχει εργαστεί στην Goldman Sachs είναι εν δυνάμει υποστηρικτής της δικτατορίας στην Ελλάδα!

Κρίμα για το επίπεδο των δηλώσεων, όχι τόσο γιατί δεν είναι αναμενόμενες από τον γραμματέα του κόμματος που έχει αντιπρόεδρο τον Άδωνι Γεωργιάδη -ο οποίος έχει αμφισβητήσει την ίδια την εξέγερση του Πολυτεχνείου – αλλά γιατί εκπροσωπεί μια κυβέρνηση η οποία οφείλει σε τέτοια ζητήματα να εκφράζει την πλειοψηφία των δημοκρατικών Ελλήνων, εντός και εκτός Ελλάδος.

Όμως σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης δε χτύπησε μόνο δι’ αντιπροσώπου αλλά και αυτοπροσώπως, αποκαλώντας σε συνέντευξή του τον ΣΥΡΙΖΑ «μόρφωμα».

Μόρφωμα το κόμμα που παρέλαβε άδεια ταμεία, χρεοκοπημένη χώρα, και έγινε η πρώτη κυβέρνηση στην Ιστορία η οποία άφησε πίσω της γεμάτα ταμεία και όχι καμένη γη.

Μόρφωμα το κόμμα που ρύθμισε το χρέος, έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια και υπέγραψε την ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών.

Μόρφωμα το κόμμα που σε δύσκολες συνθήκες αύξησε τον κατώτατο μισθό, κατήργησε τον υποκατώτατο, επανέφερε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, έδωσε πρόσβαση στο ΕΣΥ στους ανασφάλιστους συμπολίτες μας, μείωσε κατά 10 μονάδες την ανεργία, αύξησε τις δαπάνες στα δημόσια πανεπιστήμια, επανέφερε τη 13η σύνταξη.

Μόρφωμα το κόμμα που νομοθέτησε την απόκτηση ιθαγένειας για τα παιδιά των μεταναστών που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα, που θεσμοθέτησε το σύμφωνο συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια και τη νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου.

Ακόμα και ένα κόμμα που κυβερνάει χέρι χέρι με την Ακροδεξιά εσωτερικού (Βορίδης, Γεωργιάδης, Πλεύρης) και εξωτερικού (Βελόπουλος), προσωπικά δε θα το αποκαλούσα ποτέ μόρφωμα, σεβόμενος τη δημοκρατική ψήφο των πολιτών. Όμως αυτή είναι η διαφορά μας».

 

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ανασχηματισμός: Στις 11 ανακοινώνεται η νέα κυβέρνηση - Κεφαλογιάννης στο Πολιτικής Προστασίας, Δήμας στο Υποδομών, Βορίδης στο Μετανάστευσης
Έχει «κλειδώσει» ο Πιερρακάκης στο Οικονομικών - Στο Μαξίμου από τις 9 ο πρωθυπουργός - Όλα τα ονόματα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ανανεώθηκε πριν 2 λεπτά
Προβληματισμός στο ΠΑΣΟΚ για την τρίτη θέση στις δημοσκοπήσεις και κινητοποίηση για αλλαγή των δεδομένων
Από τη Χαριλάου Τρικούπη δεν παραβλέπουν το γεγονός ότι την συγκεκριμένη στιγμή την κυβέρνηση την συμφέρει να εμφανίζεται ότι έχει απέναντι της ένα αντισυστημικό κόμμα απ' ότι το ΠΑΣΟΚ
Ο Νίκος Ανδρουλάκης σε ημερίδα του ΠΑΣΟΚ
Σωκράτης Φάμελλος για ανασχηματισμό: Δεν θα αλλάξει τον κατήφορο της κυβέρνησης – Προτεραιότητά μας η συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε πως το ΠΑΣΟΚ είναι αρνητικό στις συνεργασίες. Στις 29 Μαρτίου η συνεδρίαση της ΚΕ για τη διεύρυνση του κόμματος
Ο Σωκράτης Φάμελλος
Φάμελλος: «Ο ανασχηματισμός και οι πιθανές παροχές δεν μπορούν να αλλάξουν τον κατήφορο της κυβέρνησης»
Κάνοντας έναν απολογισμό για την πρόταση δυσπιστίας της προηγούμενης βδομάδας, σημείωσε ως «επιτυχία» ότι κατάφεραν «να συνεννοηθούν με δημοκρατικό τρόπο τέσσερα κόμματα»
Σωκράτης Φάμελλος