Πολιτική

“Επίθεση” Πολάκη σε Γεωργιάδη: Θέλει πολύ θράσος να είσαι βουτηγμένος στην λαμογιά και να λες “δεν ξέρω”

Ολομέτωπη "επίθεση" έκανε για άλλη μια άλλη μια φορά ο Παύλος Πολάκης προς τον Άδωνι Γεωργιάδη και την ΝΔ. Με την τακτική "τα λέω στη νύφη για να τα ακούει η πεθερά", και μιλώντας υποτίθεται στον Ανδρέα Ξάνθο, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ανέφερε πως "Θέλει πολύ θράσος να είσαι βουτηγμένος στη διαφθορά και στη λαμογιά και να έρχεσαι εδώ και να λες δεν ξέρω".

Ο κ. Πολάκης κατηγόρησε τον αντιπρόεδρο της ΝΔ ότι ψεύδεται – και αναφέρθηκε σε περιπτώσεις τιμολόγησης φαρμάκων της Novartis, κατά τη διάρκεια της υπουργίας του, για τις χρηματοδοτήσεις «ανύπαρκτων» sites μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ, και για το Harvard Project, με το οποίο, όπως είπε, μπήκαν δέκα φάρμακα κόστους δεκάδων εκατομμυρίων στον ΕΟΠΠΥ.

«Δεν σε κατηγορούν ότι γράφτηκες στο Harvard, αλλά ότι υλοποίησες το Harvard Project και τις επιθυμίες της Novartis» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πολάκης.

«Θέλει πολύ θράσος να είσαι βουτηγμένος στη διαφθορά και στη λαμογιά και να έρχεσαι εδώ και να λες δεν ξέρω», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας και συνέχισε αναφέροντας διάφορα περιστατικά.

Συγκεκριμένα ανέφερε «πως η Novartis πουλάει το 2013 φάρμακα 130 εκατ. ευρώ και τα εισπράττει μέσα στο ίδιο έτος – και είναι η μοναδική εταιρεία που εισπράττει ολόκληρο το ποσόν, ενώ οι άλλες εταιρείες εισέπρατταν ένα μέρος των οφειλών.

“Επίθεση” με ειρωνείες

Επίσης ανέφερε πως επί υπουργίας του κ. Αβραμόπουλου το 2009, η Novartis πήγε από τα 340 εκατ. ευρώ στα 590 εκατ. ευρώ ετήσιο τζίρο, και πως ο μοριακός έλεγχος του αίματος κόστισε στο ΚΕΕΛΠΝΟ 50 και 60 ευρώ το τεστ αντί για οκτώ και εννέα ευρώ.

«Φανταστείτε να αποκαλυπτόταν», συνέχισε ο κ. Πολάκης, «ότι μια μεγάλη φαρμακευτική εταιρεία, σε εσωτερικό της έγγραφο που δεν αμφισβητείται από κανένα, αναφέρει στον προγραμματισμό της ότι δέκα σκευάσματα πρέπει μέσα σε ένα χρόνο να έχουν πάρει ασφαλιστική. Και να αποδεικνυόταν ότι εγώ ως υπουργός Υγείας εξετέλεσα στο έπακρο την αποστολή μου και να αποζημιώνονται αυτά τα δέκα φάρμακα. Για να το κάνω δε αυτό, να έχω αλλάξει μια υπουργική απόφαση που ίσχυε χρόνια. Τι θα γράφανε οι εφημερίδες και τι θα λέγαν τα κανάλια.

Φανταστείτε να είχαμε φτιάξει μια υπουργική απόφαση, που να έλεγε ότι γι’ αυτά τα σκευάσματα που είναι οφθαλμικά, δεν θα γίνει η τιμολόγηση με βάση την αναλογία των μιλγκράμ στις νέες συσκευασίες, αλλά μπορεί να πάει με το νόμο των τριών χαμηλότερων τιμών – και αντί να τιμολογηθεί με 509 ευρώ όπως εισηγείτο ο ΕΟΦ να τιμολογούσες με βάση την απόφαση με 780 ευρώ. Αυτό έκανε ο κ. Γεωργιάδης».

“Ακροδεξιά η ατζέντα του Σαμαρά”

Ο Παύλος Πολάκης κατηγόρησε τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ότι παρασύρει τον κ. Μητσοτάκη σε ακροδεξιά ατζέντα και πρόσθεσε:

«Εμείς δεν φοβόμαστε τίποτε, γιατί είμαστε πεντακάθαροι. Ο ελληνικός λαός δεν θα επιτρέψει την ακροδεξιά ατζέντα»

“Πρέπει να αλλάξει το Σύνταγμα”

«Το πρώτο συμπέρασμα από τη συζήτηση στη Βουλή για την υπόθεση Novartis είναι ότι πρέπει να αλλάξει το Σύνταγμα» τόνισε.

«Ο κ. Βενιζέλος και οι προκάτοχοί του έφτιαξαν έναν νόμο που να σας καθαρίζει. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ χρεοκοπήσατε τη χώρα και ένα μεγάλο μέρος της χρεοκοπίας οφείλεται στον χώρο της υγείας» τόνισε ο κ. Πολάκης και χαρακτήρισε «εμετικό» τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, επειδή οδηγεί σε παραγραφές.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας επετέθη επίσης με δριμύτητα στον αντιπρόεδρο της ΝΔ ‘Αδωνι Γεωργιάδη, τον οποίο κατηγόρησε ότι ψεύδεται και αναφέρθηκε σε περιπτώσεις τιμολόγησης φαρμάκων της Novartis, κατά τη διάρκεια της υπουργίας του, στις χρηματοδοτήσεις «ανύπαρκτων», όπως είπε, sites μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ και στο Harvard Project.

 

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης: Είμαστε με την Ομάδα Αλήθειας και με κάθε αλήθεια που εκφράζεται – Αυτοί που μας κατηγορούν από την αντιπολίτευση είναι θύτες
«Φοβερή αποκάλυψη. Ένας ιδιώτης πληρώνει άλλους ιδιώτες. Τα παιδιά της ομάδας αλήθειας έχουν βγει με ονόματα» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα δημοσιεύματα για την Ομάδα Αλήθειας
Ο Παύλος Μαρινάκης στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ανάρτηση στο TikTok για το ψηφιακό φροντιστήριο – «Δίνει την ευκαιρία σε χιλιάδες μαθητές να προετοιμαστούν για τις Πανελλαδικές»
Όπως τονίζει στο βίντεο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το ψηφιακό φροντιστήριο το παρακολουθούν ήδη 49.000 μαθητές και είναι εντελώς δωρεάν
Πανελλήνιες εξετάσεις
Το χρονοδιάγραμμα για τις έρευνες υδρογονανθράκων από τη Chevron νότια της Κρήτης – «Αγκάθι» η Τουρκία για το καλώδιο Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ
Υπεγράφη από τον Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Σταύρο Παπασταύρου, η δεύτερη υπουργική απόφαση, με την οποία προσδιορίζονται οι ακριβείς θαλάσσιες συντεταγμένες για έρευνες υδρογονανθράκων
Πλοίο 3