Κυριακή, 28 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Επίθεση Σαμαρά στην Κυβέρνηση

Επίθεση Σαμαρά στην Κυβέρνηση

“Αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ του νεοφιλελεύθερου σοσιαλιστή κ. Παπανδρέου”, είπε από την Καλαμάτα. Κατηγόρησε την Κυβέρνηση για “μισαλλόδοξη προπαγάνδα εναντίον της ΝΔ”.

“Παραδώσαμε στο ΠΑΣΟΚ κρίση ελλείμματος και το ΠΑΣΟΚ σήμερα παραδίδει την Ελλάδα στο ΔΝΤ με μια κρίση δανεισμού” είπε ο Αντώνης Σαμαράς απο το βήμα της συνδιάσκεψης της ΝΔ για την υγεία που έγινε στην Καλαμάτα..     

“Το ΠΑΣΟΚ”, είπε ο κ. Σαμαράς, “λέει ψέματα όταν υποστηρίζει ότι αναγκάστηκε να προσφύγει στο ΔΝΤ. Δεν αναγκάστηκε, το επέλεξε και το κατέστησε αναπόφευκτο και έχει απόλυτη ευθύνη για ότι έγινε και για ότι θα συμβεί από εδώ και μπρος”.

Ο κ. Σαμαράς επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ και είπε ότι δεν απειλούμαστε μόνο από τα ελλείμματα και το χρέος, απειλούμαστε και από το κλίμα μισαλλοδοξίας που καλλιεργεί η κυβέρνηση. Έτσι το θράσος του ΠΑΣΟΚ να μιλά σήμερα για τις ευθύνες όλων των άλλων όμως όλοι γνωρίζετε ποιος παρέλαβε τη χώρα με χρέος 29% του ΑΕΠ τη δεκαετία του ’80 και την παρέδωσε με χρέος 110% του ΑΕΠ μέσα σε 8 χρόνια και όλοι γνωρίζετε ποιος έφερε στην Ελλάδα τον λαϊκισμό.

“Για την ώρα” είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, “επιμένουμε στο τρίπτυχο: μέτρα τόνωσης της οικονομίας άμεσα, μέτρα διαρθρωτικά με ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας άμεσα, και άμεσα μέτρα αξιοποίησης της περιουσίας του δημοσίου για να βγούμε από την κρίση υπερδανεισμού μεσοπρόθεσμα και να απαλλαγούμε από την εποπτεία του ΔΝΤ”.

    Όπως είπε ο κ. Σαμαράς η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει τίποτα από τα τρία, ενώ η ΝΔ, στα δύσκολα που έρχονται, πρέπει να διατηρήσει όρθια την ελπίδα και να κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου ξανά.

Αυτοκριτική και συγγνώμη

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε αυτοκριτική για τα κυβερνητικά πεπραγμένα της Νέας Δημοκρατίας: “Εμείς δεν μασάμε τα λόγια μας, η προηγούμενη διακυβέρνηση έκανε σοβαρά σφάλματα, δεν πολέμησε τον κρατισμό, δεν επανίδρυσε το κράτος, δεν έλεγξε το χρέος, δεν αντέστρεψε τη συσσώρευση χρέους, διόγκωσε το κράτος δεν το συρρίκνωσε, το διατήρησε μη λειτουργικό και αντιπαραγωγικό, δεν το άλλαξε , υποτάχθηκε στην λογική του πολιτικού κόστους” ανέφερε ο κ. Σαμαράς. 

Πρόσθεσε ότι εφόσον η Νέα Δημοκρατία δεν έκανε ότι είχε υποσχεθεί και ότι όφειλε να κάνει στην αρχή όταν είχε άνεση κινήσεων και τη μεγάλη εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού, ήταν πολύ δύσκολο να το κάνει αργότερα. “Για όλα αυτά οφείλουμε να ζητήσουμε συγνώμη από τους οπαδούς μας, από τους ψηφοφόρους μας, από τον ελληνικό λαό. Γιατί δεν κάναμε αυτά που υποσχεθήκαμε, αλλά δεν θα απολογηθούμε σε εκείνους οι οποίοι εμπόδισαν κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.

Κλείνοντας την ομιλία του τόνισε ότι κάθε επαφή του με την οργανωμένη βάση του κόμματος του δίνει δύναμη και έμπνευση. “Σας υπόσχομαι”, είπε, “ανατροπές που θα ξαφνιάσουν. Ανατροπές που θα απαλλάξουν το κόμμα από τα βάρη και τα βαρίδια του παρελθόντος και θα του επιτρέψουν να ξανανοίξει τα φτερά του σε καθαρούς ουρανούς ελπίδας, αισιοδοξίας και νίκης. Ξέρω τι ζητάτε, ξέρω τι απαιτεί η κοινωνία και θα το κάνω”.

Γ. Πεταλωτής: Οι κυβερνήσεις της ΝΔ έκαναν “εγκλήματα”

Σχολιάζοντας τα όσα είπε ο Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Πεταλωτής είπε ότι οι κυβερνήσεις τους δεν έκαναν σφάλματα, αλλά πραγματικά εγκλήματα εις βάρος της χώρας. Όταν το ελληνικό κράτος από το 1830 μέχρι το 2004 είχε δανειστεί 180 δις ευρώ και μέσα σε μια πενταετία δανείζεται άλλα 120 δις, αυτό είναι έγκλημα εις βάρος όλων των Ελλήνων και των μελλοντικών γενεών είπε και σημείωσε: Τα στοιχεία της Eurostat είναι αμείλικτα και αποδεικνύουν το μέγεθος του εγκλήματος που συντελέσαν. Εγκλήματα που οδήγησαν την ελληνική οικονομία στην παρούσα κατάσταση. «Αυτή την αλήθεια δεν μπορεί να την αποφύγει ο κ. Σαμαράς που παριστάνει τον έκπληκτο» κατέληξε ο κ. Πεταλωτής.

 Π. Παναγιωτόπουλος: Το ΔΝΤ είναι απότελεσμα λαθών του ΠΑΣΟΚ

Απαντώντας στις δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, ο εκπρόσωπος της ΝΔ χαρακτήρισε τον κ. Πεταλωτή «αμήχανο, χωρίς συγκεκριμένες θέσεις και με μόνη απάντηση το γνωστό κομματικό θράσος”. “Ας μη ματαιοπονεί ο πρωθυπουργός, μέσω του εκπροσώπου του. Ο Ελληνικός λαός έχει καταλάβει ότι η επιτήρηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είναι αποτέλεσμα των λαθών και των παραλείψεων του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ”, τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε