Site icon NewsIT

Επίθεση Σαμαρά στην κυβέρνηση

16.05.2010 | 15:51
Επίθεση Σαμαρά στην κυβέρνηση

Την κατηγόρησε για μικροπολιτική εφήμερων εντυπώσεων.

Μιλώντας σε εκδήλωση του κόμματός του ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι οδηγεί τη χώρα σ΄ ένα φαύλο κύκλο ύφεσης. 

Ο κ.Σαμαράς είπε οτι η εξυγίανση της οικονομίας θα μπορούσε να γίνει “χωρίς την ένταξη στην εποπτεία του ΔΝΤ”, αλλά με ένα διαφορετικό μείγμα πολιτικής. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ πρότεινε σειρά αναπτυξιακών μέτρων χαμηλού δημοσιονομικού κόστους και υπεραμύνθηκε της απόφασής του να μην ψηφίσει τα κυβερνητικά μέτρα. 

“Προτείναμε πολιτική για να τον αποτρέψουμε. Προτείναμε άλλο μείγμα με μέτρα συμπληρωματικά και διαφορετικά, άμεσα και μεσοπρόθεσμα. Η κυβέρνηση επέμενε στο λάθος μείγμα… Κι εμείς τολμήσαμε να διαφωνήσουμε με αυτό το λάθος μείγμα πολιτικής” είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε την κυβέρνηση για “μικροπολιτική εφήμερων εντυπώσεων” και πρόσθεσε οτι ήθελε  “τη συνενοχή της σιωπής” από την αντιπολίτευση. “Δεν θα μείνει η χώρα χωρίς θεσμική αντιπολίτευση. Θα υπάρχει η δική μας φωνή”, υπογράμμισε ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε και για τις ευθύνες της παράταξής του λέγοντας πως κάποια απο τα μέτρα που προτείνει σήμερα η ΝΔ δεν έγιναν επι διακυβέρνησης της ΝΔ τα τελευταία πεντέμισι χρόνια “είτε διότι η τότε κυβέρνηση δίστασε, είτε διότι τη σταμάτησαν οι σκληρές αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ
“Θα απορρίψουμε όσους ντρόπιασαν τη ΝΔ”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version