Τετάρτη, 24 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Επιχείριση Σαμαρά για συσπείρωση του φιλοευρωπαικού μετώπου

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI

Την εικόνα του εγγυητή της πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας “φιλοτέχνησε” χθες από τις Βρυξέλλες ο Αντώνης Σαμαράς, χρεώνοντας στο ΣΥΡΙΖΑ κεκαλυμμένο εξτρεμισμό και λαικισμό – επεχείρησε να υπερβεί τις αρνητικές δημοσκοπήσεις δηλώνοντας ότι η ΝΔ και το φιλο – ευρωπαικό μέτωπο θα πλειοψηφήσουν στις Ευρωεκλογές.

“Η κυβέρνηση θα πράξει τα δέοντα για να πραγματοποιηθούν το 2016 οι εθνικές εκλογές” επεχείρησε να καθησυχάσει πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες εσωτερικού και εξωτερικού ο Αντώνης Σαμαράς σε πείσμα της ρητορικής Τσίπρα αλλά και πληθώρας δημοσιευμάτων του ξένου τύπου, που εκτιμούν ως αρκετά πιθανή την προοπτική πρόωρων εκλογών εντός του έτους, συνδέοντας ευθέως μία τέτοια εξέλιξη με ένα μη διαχειρίσιμο αποτέλεσμα ΝΔ – ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές. Εξ ου και ο πρωθυπουργός φρόντισε, ακολούθως, να “διαφημίσει” την αισιοδοξία του αναφορικά με τις Ευρωεκλογές τονίζοντας ότι το κόμμα του θα έλθει πρώτο στις επικείμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

“Μύδροι” Σαμαρά κατά ΣΥΡΙΖΑ από τις Βρυξέλλεες – το χαρτί της υπευθυνότητας επιστρατεύει ο πρωθυπουργός κατηγορώντας τον Τσίπρα για ανακίνηση αποσταθεροποίησης

Γνωρίζοντας την ανησυχία των εταίρων μας για “έκτακτες” πολιτικές εξελίξεις, που πιθανώς να εκτρέψουν την πορεία της οικονομίας, ο Αντώνης Σαμαράς φρόντισε να φορτώσει τον “μουτζούρη” πρόωρων εκλογών στον Αλέξη Τσίπρα επισημαίνοντας, πως όποιοι δεν συναινέσουν στο υπερκομματικό πρόσωπο, που θα προτείνει για την Προεδρία της Δημοκρατίας στα τέλη του 2014 θα αναλάβει και τις σχετικές ευθύνες. Απευθυνόμενος στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό, ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η διαπραγμάτευση με την τρόικα έχει και όρια προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση του δε μπορεί να διαπραγματευτεί για επιπλέον φόρους και μειώσεις συντάξεων.

Με το βλέμμα στραμμένο στις Ευρωεκλογές και έχοντας χθες στο πλευρό του “πολιτικούς συμμάχους” τον συντηρητικό Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόσο και τον σοσιαλδημοκράτη Μάρτιν Σουλτς, ο κύριος Σαμαράς επεσήμανε ότι η κρίση απέδειξε ότι χρειαζόμαστε περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη. Ιεράρχησε, μάλιστα, ως βασικές προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας την εμπέδωση της ανάπτυξης, την καταπολέμηση της ανεργίας και την αναχαίτιση της παράνομης μετανάστευσης. Παραδέχθηκε, επίσης, καθυστερήσεις στο πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων και δεσμεύθηκε ότι η κυβέρνηση του θα πράξει τα δέοντα, προκειμένου να υπάρξουν καλύτερες επιδόσεις στο συγκεκριμένο πεδίο.

Διαβάστε επίσης

Σαμαράς: Θα κάνω τα πάντα οι εκλογές να γίνουν το 2016

To ΠΑΣΟΚ κατά του Τσίπρα πως υπονομεύει την έξοδο της χώρας από την κρίση

Νάιτζελ Φάρατζ – Νικ Γκρίφιν: Ο ευρωσκεπτικιστής κι ο φίλος της Χ.Α. που επιτέθηκαν στον Σαμαρά (VIDEOS)

Σαμαράς: Η Ελλάδα ξεπερνά την κρίση, έχουμε ακόμη πολλά να κάνουμε”

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε