Παρασκευή, 4 Οκτ.
24oC Αθήνα

Έρευνα GPO για την Περιφέρεια Θεσσαλίας: Εμπιστοσύνη στον Κουρέτα – Θετικό το πρόσημο στη διαχείριση των κρίσεων

Έρευνα GPO για την Περιφέρεια Θεσσαλίας: Εμπιστοσύνη στον Κουρέτα – Θετικό το πρόσημο στη διαχείριση των κρίσεων
ΦΩΤΟ αρχείου Eurokinissi

Έρευνα της GPO για την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Τα αποτελέσματα δείχνουν εμπιστοσύνη των πολιτών στον περιφερειάρχη Δημήτρη Κουρέτα.

Τα αποτελέσματα της έρευνας της GPO για λογαριασμό των «Παραπολιτικών», αποτυπώνουν τη γνώμη των κατοίκων της Θεσσαλίας για μία σειρά από παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν από την Περιφέρεια υπό τη διοίκηση του Δημήτρη Κουρέτα.

Τα ευρήματα της έρευνας της GPO έδειξαν εμπιστοσύνη των πολιτών στον περιφερειάρχη, Δημήτρη Κουρέτα, ενώ θετικό είναι το πρόσημο για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, αναφορικά με διαχείριση των κρίσεων, που έχουν προκύψει τους τελευταίους μήνες.

Ωστόσο, η πλειοψηφία των συμμετεχόντων θεωρεί λανθασμένη την απόφαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας να αφήσει ανοικτό το θυρόφραγμα της Λίμνης Κάρλα, προκειμένου να αποφευχθούν νέα πλημμυρικά φαινόμενα, αλλά θεωρεί αποτελεσματική τη διαχείριση του προβλήματος της πανώλης στα αιγοπρόβατα.

Τα κυριότερα αποτελέσματα της έρευνας της GPO για την Περιφέρεια Θεσσαλίας:

Τα κυριότερα προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών

Οι περισσότεροι από τους κατοίκους της Θεσσαλίας ανέφεραν την ακρίβεια (77,5%) ως το σημαντικότερο ζήτημα που καλούνται να διαχειριστούν σήμερα, ενώ το 63,6% θεωρεί την αποκατάσταση των ζημιών από τις πλημμύρες ως εξίσου σημαντικό πρόβλημα. Ακολουθεί το Αγροτικό με 23,7% και η Υγεία με 20,3%, ενώ χαμηλότερα ποσοστά καταγράφονται σε ζητήματα όπως, η Καθαριότητα (14,4%), η Παιδεία (10,6%), η Ύδρευση (7,2%) και το Περιβαλλοντικό (6,7%).

Για τη διαχείριση των συνεπειών από την πανώλη των αιγοπροβάτων

Σχετικά με το ζήτημα της πανώλης στα αιγοπρόβατα, το 52,7% των ερωτώμενων θεωρεί ότι ήταν αποτελεσματική η διαχείριση του προβλήματος από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, με το 28,6% να ισχυρίζεται το αντίθετο. Στην κατηγοριοποίηση των απαντήσεων ανά Νομό κατοικίας φαίνεται πως οι κάτοικοι Λάρισας και Τρικάλων εμφανίζονται περισσότερο ικανοποιημένοι στη διαχείριση του παραπάνω ζητήματος, έναντι των κατοίκων των υπόλοιπων Νομών (Νομός Λάρισας «Ναι & Μάλλον ναι» 65,2%, Νομός Τρικάλων «Ναι και Μάλλον ναι» 53,4%).

Πυρκαγιές

Όσον αφορά τις πυρκαγιές που προέκυψαν τους καλοκαιρινούς μήνες, το 67,3% πιστεύει ότι ήταν αποτελεσματική η διαχείρισή τους από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ενώ την ίδια άποψη αφουγκράζεται το 51,2% σχετικά με την αντιμετώπιση του ζητήματος των κουνουπιών από την Περιφέρεια.

Λίμνη Κάρλα

Αναφορικά με την απόφαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας να αφήσει ανοικτό το θυρόφραγμα της Λίμνης Κάρλα, προκειμένου να αποφευχθούν νέα πλημμυρικά φαινόμενα, το 44,4% των συμμετεχόντων θεωρεί ότι η συγκεκριμένη απόφαση ήταν λανθασμένη. Στην ανάλυση των απαντήσεων ανά Νομό κατοικίας, παρατηρείται πως οι κάτοικοι Μαγνησίας εμφανίζονται περισσότερο δυσαρεστημένοι με την παραπάνω απόφαση, συγκριτικά με τους κατοίκους των άλλων Νομών (Νομός Μαγνησίας «Όχι και Μάλλον όχι» 71,1%).

Σχετικά με το «πάγωμα» των αδειοδοτήσεων σε φωτοβολταϊκά πάρκα στη Θεσσαλία, το 63,6% των κατοίκων της Θεσσαλίας δηλώνει ότι συμφωνεί με τη συγκεκριμένη απόφαση, γεγονός, το οποίο επιβεβαιώνεται και στην ερώτηση: «Πιστεύετε ότι η ανάπτυξη φωτοβολταϊκών πάρκων υποβαθμίζει την αγροτική παραγωγή της Θεσσαλίας;», όπου το 69,8% απάντησε «Ναι» και «Μάλλον ναι».

Τέλος, όσον αφορά την αξιολόγηση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα, το 58,1% των συμμετεχόντων αξιολογεί με θετικό πρόσημο το έως τώρα έργο του, ενώ το 62,5% πιστεύει ότι η εκλογή του κ. Κουρέτα ως Περιφερειάρχης Θεσσαλίας είναι ένα θετικό γεγονός για τη Θεσσαλία. Παράλληλα, το 74% θεωρεί πως γνωρίζει τα προβλήματα της Θεσσαλίας, ενώ σχεδόν το 60% πιστεύει ότι είναι κοντά στους πολίτες της. Το 63,5% θεωρεί ότι μπορεί να παρέμβει αποτελεσματικά για τα προβλήματα της περιοχής και το 50,9% ότι λειτουργεί ενωτικά χωρίς πολιτικούς αποκλεισμούς. Αναφορικά με την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας, το 44,4% πιστεύει ότι ο κ. Κουρέτας διαθέτει επεξεργασμένο σχέδιο προκειμένου να την πετύχει.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τις 23 έως τις 27 Σεπτεμβρίου σε σχεδιασμένο δείγμα 800 ατόμων.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις