Δευτέρα, 1 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Ερντογάν: Θα δώ τον Μητσοτάκη στο Λονδίνο

Ερντογάν: Θα δώ τον Μητσοτάκη στο Λονδίνο

Συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ προανήγγειλε ο Ερντογάν.
“Υπήρξε αίτημα, θα δω τον Μητσοτάκη στο Λονδίνο” είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας.
“Μπορεί η Λιβύη να αποσύρει τον πρέσβη της πριν τον διώξει η Ελλάδα” είπε ο Τούρκος πρόεδρος.
Τούρκος αξιωματούχος στην Χουριέτ: Η Ελλάδα θα φάει γκολ τη στιγμή που δεν το περιμένει!

Η συνάντηση ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Λονδίνο, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ ήταν στον… αέρα μετά την τουρκική προκλητικότητα των τελευταίων ημερών. Τις τελευταίες ώρες η Αθήνα δεν την απέκλειε και νωρίς το πρωί της Τρίτης ήρθε ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος να την… ανακοινώσει!

Ο Ερντογάν έκανε δηλώσεις πριν αναχωρήσει από την Τουρκία για το Λονδίνο και γνωστοποίησε πως θα δει τον Έλληνα πρωθυπουργό στο Λονδίνο. Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης, ο Τούρκος πρόεδρος είπε: “Και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, που θα συναντηθούμε στο Λονδίνο, θα πω τις θέσεις μου. Η Ελλάδα μπορεί να κάνει τα βήματα που θέλει, αλλά κι εμείς τα κάνουμε”. Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, υπήρξε αίτημα από την Αθήνα για συνάντηση και εκεί θα πει στον Έλληνα πρωθυπουργό πως η συμφωνία με τη Λιβύη, που καταπατά τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, είναι… κυριαρχικό δικαίωμα της Τουρκία!

Click4more: Συμμάχους κατά της τουρκικής προκλητικότητας ψάχνει ο Μητσοτάκης στο Λονδίνο

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε επίσης στη συμφωνία της Τουρκίας με τη Λιβύη, λέγοντας πως “ισχύει”.

Μιλώντας ως… εκπρόσωπος της Λιβύης μάλιστα, ο Ερντογάν αναφέρθηκε και στο τελεσίγραφο που έχει θέσει η Αθήνα στον Λίβυο πρέσβη, να παρουσιάσει τη συμφωνία για τα θαλάσσια σύνορα στη Μεσόγειο έως την Παρασκευή ειδάλλως θα απελαθεί. Ούτε λίγο ούτε πολύ, μιλώντας εξ ονόματος της Λιβύης, ο Ερντογάν απείλησε να… φύγει μόνος του ο πρέσβης της Λιβύης!

“Απειλούν τη Λιβύη ότι θα διώξουν τον πρέσβη της αλλά μπορεί η Λιβύη να αποσύρει τον πρέσβη της νωρίτερα, πριν το κάνουν οι Έλληνες. Οι προσπάθειες της Ελλάδας, της Αιγύπτου, του Ισραήλ και της Κύπρου, δεν μας επηρεάζουν”, συνέχισε ο Ερντογάν.

Από τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου δεν έλειψε και η αναφορά στον… “αγαπημένο” του Εμανουέλ Μακρόν. “Ο Γάλλος πρόεδρος μπορεί να θέσει το θέμα της ανατολικής Μεσογείου σε εμάς. Αυτή η συμφωνία με τη Λιβύη είναι κυριαρχικό μας δικαίωμα, όπως και της Λιβύης και δεν το συζητάμε με κανέναν και αυτό θα το πω και στον Γάλλο πρόεδρο. Τα ίδια πράγματα θα πω και στον Έλληνα πρωθυπουργό”.

“Αν η Ελλάδα κάνει τα βήματα, έχουμε κι εμείς έχουμε τα δικά μας βήματα να κάνουμε. Θα τα πω κι αυτά στον Μητσοτάκη. Οι προσπάθειες Ελλάδας, Αιγύπτου, Ισραήλ και Κύπριακής Δημοκρατίας δεν επηρεάζουν τις δικές απόψεις και θέσεις και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα”, πρόσθεσε ο Ερντογάν!

Τούρκος αξιωματούχος: Η Ελλάδα θα “φάει”… γκολ

Ποδοσφαιρικούς όρους προκειμένου να εκτοξεύει ευθείες απειλές κατά της Ελλάδας χρησιμοποίησε Τούρκος αξιωματούχος, πιθανότατα του υπουργείου Εξωτερικών. Και το έκανε με δηλώσεις του στην εφημερίδα Χουριέτ, αφού το θέμα της συμφωνίας ανάμεσα στην Τουρκία και τη Λιβύη παραμένει στην πρώτη γραμμή της τουρκικής επικαιρότητας.

“Η Ελλάδα, οι Ελληνοκύπριοι, η Αίγυπτος και το Ισραήλ προσπαθούσαν να στριμώξουν την Τουρκία. Η Αθήνα, παρά τις προειδοποιήσεις μας, προσπαθούσε να φέρει τη μπάλα στο τέρμα μας. Όμως με την κίνηση τη δική μας (σ.σ. προφανώς εννοεί τη συμφωνία με τη Λιβύη) τώρα η μπάλα πήγε στο τέρμα της Ελλάδας. Αν συνεχίσουν την ίδια στάση, θα φάνε γκολ τη στιγμή που δεν το περιμένουν. Και στην περίπτωση αυτή, η Τουρκία θα βγει νικήτρια” είπε ο συγκεκριμένος αξιωματούχος, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά κίνηση από την Άγκυρα που δεν περιμένει κανείς…

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις