Κυριακή, 6 Οκτ.
27oC Αθήνα

Έρχεται ο Πούτιν στην Αθήνα;

Έρχεται ο Πούτιν στην Αθήνα;

Αν η επίσκεψη του προέδρου της Αρμενίας πριν από λίγες εβδομάδες εκτιμήθηκε ότι επί της ουσίας προετοιμάζει το έδαφος για επίσκεψη Πούτιν στη χώρα μας μας τότε η επίσκεψη στη Μόσχα από χθες της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη προκειμένου να παρευρεθεί σε ειδική εκδήλωση της ρωσικής Δούμας για το “Αφιερωματικό Έτος Ελλάδας-Ρωσίας 2016” μάλλον έρχεται να την επιβεβαιώσει.

Στις επαφές και τις συνομιλίες που θα έχει η κ. Γεροβασίλη σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να τεθεί και το θέμα της επικείμενης επίσκεψης του Ρώσου Προέδρου στην Αθήνα, πιθανότατα τον προσεχή Μάιο και προς τούτο μάλιστα εργάζεται εντατικά η διπλωματία των δύο χωρών.

Η κ. Γεροβασίλη μαζί με τον υφυπουργό Εξωτερικών κ. Αμανατίδη θα παραστούν σήμερα στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας με θέμα: “Άθως: Το Άγιον Όρος”, που θα γίνουν σε αίθουσα της Κρατικής Δούμας, ενώ η κυβερνητική εκπρόσωπος το μεσημέρι θα συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό της Ντμίτρι Πεσκόφ.

Αύριο θα απευθύνει χαιρετισμό στο Διεθνές συνέδριο που διοργανώνει το τμήμα Βυζαντινής και Νεοελληνικής Φιλολογίας της Φιλολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λεμονόσωφ, με θέμα “Ο Ελληνικός Παραδοσιακός Πολιτισμός στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού”, ενώ το απόγευμα θα συναντηθεί με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας στη Ρωσία.
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε