Όλα δείχνουν πως μετά τις εκλογές θα υπάρξει ένα νέο δραματικό τοπίο για τους δημοσίους υπαλλήλους, καθώς έτσι απαιτεί η τρόικα και αφού τελείωσαν τα περιθώρια ελιγμών από τα ελληνικά κόμματα εξουσίας.
Δεν είναι τυχαίο πως καθημερινά, τόσο η τρόικα όσο και οι ευρωπαίοι εταίροι μας, εντείνουν τις πιέσεις τους για απολύσεις στο Δημόσιο που το περιγράφουν ως ”βαρίδι”.Βέβαια και αυτοί αναγνωρίζουν πως με αυτό το τρόπο θα αυξηθεί η ανεργία αλλά από την άλλη θεωρούν πως δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια φορολόγησης στον ιδιωτικό τομέα.
Σε ομιλία του στο London School of Economics ο Πολ Τόμσεν ανέφερε:
”Η Ελλάδα πρέπει να αντιμετωπίσει τα ταμπού της. Έως τώρα υπάρχει ένα ταμπού για την υποχρεωτική απόλυση υπαλλήλων στο Δημόσιο, όπου θεωρείται ένας υπερστελεχωμένος τομέας. Υπάρχει ακόμα ένα ταμπού για την κατάργηση οργανισμών που δεν χρειάζονται πλέον”.
Ο επικεφαλής του ΔΝΤ στην Ελλάδα επανέλαβε πως ”δεν υπάρχει άλλο περιθώριο για αυξήσεις φόρων ή οριζόντιων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις” και τόνισε πως ”η Ελλάδα θα χρειαστεί μια δεκαετία ή ίσως ακόμη περισσότερο για να καταστεί πλήρως ανταγωνιστική”.
Στο ίδιο μήκος κύματος συντονίστηκε και ο Μ.Μορς, ο επικεφαλής αντιπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Τρόικα.
Όπως μας προειδοποιεί μέσω της Sueddeutsche Zeitung :” η Ελλάδα έχει ακόμη οδυνηρό έργο να κάνει για να σταθεί ξανά στα πόδια της, μετά από το δεύτερο πακέτο διάσωσης”.
Διαβάστε επίσης :