Πολιτική

ΕΣΗΕΑ κατά ΣΥΡΙΖΑ: Χτυπήματα TAE KWON DO στην ενημέρωση – Τι απαντά η ΕΡΤ

Την αντίδραση της ΕΣΗΕΑ προκάλεσε βίντεο που προβλήθηκε στη χθεσινή φιέστα του ΣΥΡΙΖΑ στο γήπεδο του τάε κβον ντο, λίγη ώρα πριν ανέβει στο βήμα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και με το οποίο στοχοποιούνταν δημοσιογράφοι. 

Στο βίντεο με τίτλο: «Ένας χρόνος Αριστερά, 1 χρόνος μάχη», από το 00:33 παρουσιάζονται πρόσωπα δημοσιογράφων – παρουσιαστών ειδήσεων και παράλληλα ακούγεται μια φωνή να λέει ότι από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση βρέθηκε απέναντι σε έναν συνασπισμό ντόπιων και ξένων συμφερόντων που επιδίωξαν να κλείσει οριστικά το παράθυρο ελπίδας. Στο ίδιο βίντεο απεικονίζονται διαπληκτισμοί δημοσιογράφων με στελέχη της κυβέρνησης αλλά και ρεπορτάζ και σχόλια συγκεκριμένων συναδέλφων.

Άμεση ήταν η αντίδραση της ΕΣΗΕΑ που εξέδωσε ανακοίνωση. “Στο ίδιο μήκος κύματος με προηγούμενες καταστάσεις και η σημερινή Κυβέρνηση, προσπαθεί να φορτώσει στους δημοσιογράφους τις κοινωνικές αντιδράσεις, που προκαλούν τα αδιέξοδα της πολιτικής της, με το λαό στους δρόμους”, αναφέρει μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

Στο ίδιο μήκος κύματος με προηγούμενες καταστάσεις και η σημερινή Κυβέρνηση, προσπαθεί να φορτώσει στους δημοσιογράφους τις κοινωνικές αντιδράσεις, που προκαλούν τα αδιέξοδα της πολιτικής της, με το λαό στους δρόμους.

Στη χθεσινή επέτειο ενός έτους διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, από την γιγαντοοθόνη στο TAE KWON DO η επιλογή να στοχοποιηθούν συνολικά οι δημοσιογράφοι ως εκπρόσωποι της διαπλοκής με την προβολή συγκεκριμένων σχολίων από δελτία ειδήσεων και ενημερωτικών εκπομπών ιδιωτικών καναλιών, πέφτει στο κενό.

Η παραγωγή του VIDEO, η προβολή και τέλος η αναμετάδοσή του από την ΕΡΤ χωρίς, όμως, αντίλογο συνέχισε, δυστυχώς, μονομερή διαδικασία στην πληροφόρηση από τη δημόσια τηλεόραση.

Η στοχοποίηση συναδέλφων και κυρίως η προσπάθεια εκφοβισμού τους στην κοινωνία δεν θα περάσουν.

Η ΕΣΗΕΑ καλεί τους δημοσιογράφους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να συνεχίσουν να υπερασπίζονται το δημοσιογραφικό λειτούργημα μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες, που θέλουν να προκαλέσουν κοινωνικό αυτοματισμό.

 

Η απάντηση της ΕΡΤ

Σε απάντηση της ανακοίνωσης της ΕΣΗΕΑ για την κάλυψη της χθεσινής (Κυριακή 24 Ιανουαρίου) εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ από την ΕΡΤ, το Γραφείο Τύπου της ΕΡΤ επισημαίνει τα ακόλουθα:
Η ΕΡΤ αναμετέδωσε την εκδήλωση με την ομιλία του Πρωθυπουργού και Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, κατόπιν αιτήματος του κόμματος –όπως πράττει σε κάθε ανάλογο αίτημα πολιτικού φορέα.
Η μετάδοση του βίντεο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ήταν επιλογή των διοργανωτών. Η ΕΡΤ καλύπτοντας την εκδήλωση αναμετέδωσε και το συγκεκριμένο βίντεο, με σχετική επισήμανση – τίτλο.
Η ΕΡΤ δεν λογοκρίνει τις εκδηλώσεις των πολιτικών κομμάτων. Τις αναμεταδίδει χωρίς να παρεμβαίνει στο περιεχόμενό τους. Όσο για τον αντίλογο, η ΕΡΤ είναι πάντα ανοιχτή να φιλοξενήσει όλες τις απόψεις στις εκπομπές της – και αυτό το αποδεικνύει καθημερινά.

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άγρια κόντρα Φάμελλου, Σκέρτσου, Μπακογιάννη και για το e-mail Τριαντόπουλου: «Τί κάνατε όταν το λάβατε;» – «Το επίπεδό σας αδικεί τα 57 θύματα στα Τέμπη»
«Έχετε προαποφασίσει την ενοχή Τριαντόπουλου» είπε παρεμβαίνοντας η Ντόρα Μπακογιάννη. «Λίγη περισσότερη σοβαρότητα, αδικείτε τα θύματα και τα φέρνετε στα μέτρα σας, είναι ντροπή» τόνισε
Η Ντόρα Μπακογιάννη
Το ΕΛΚ υιοθέτησε την Διακήρυξη για την Ευρωπαϊκή Άμυνα που παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν τη Σύνοδο της ΕΕ
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να διασφαλίσει την ίση μεταχείριση των κρατών μελών που έχουν ήδη επιτύχει με συνέπεια τον στόχο του 2% για αμυντικές δαπάνες
Η συνεδρίαση του ΕΛΚ
Χαμός με Σκέρτσο, Φάμελλο και Τσακαλώτο στη Βουλή: «Εγώ δεν θα καθόμουν με Τσίπρα στο ίδιο τραπέζι το βράδυ εκείνο στο Μάτι» – «Άντε φύγε από εδώ»
Ο υπουργός Επικρατείας έδειξε από το κινητό του τηλέφωνο τη φωτογραφία με την σύσκεψη που είχε συγκαλέσει ο πρώην πρωθυπουργός το μοιραίο βράδυ στο Μάτι
Ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος μιλά στη Βουλή κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης