Πολιτική

Εστία: Ο άγνωστος διάλογος που είχαν Μητσοτάκης και Τραμπ

Έναν άγνωστο, μέχρι σήμερα, διάλογο που είχαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ κατά τη συνάντησή τους στο Λευκό Οίκο φέρνει στο φως η εφημερίδα Εστία.

Ο διάλογος που είχαν Μητσοτάκης – Τραμπ έγινε, σύμφωνα με την εφημερίδα, μετά τις κοινές δηλώσεις των δυο ανδρών στο Οβάλ Γραφείο, όπου ο Αμερικανός πρόεδρος δέχτηκε… «βομβαρδισμό» ερωτήσεων για την κατάσταση στο Ιράν.

Click4more Αυτά είναι τα σενάρια πολεμικής εμπλοκής με την Τουρκία!Πως θα αντιδράσει η Ελλάδα

Πίσω από τις κλειστές πόρτες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγησε, όπως αναφέρει η Εστία, στον πρόεδρο των ΗΠΑ τις επιπτώσεις που θα έχει στην ασφάλεια και τη σταθερότητα στη νοτιοανατολική Ευρώπη τυχόν προκλητική ενέργεια της Τουρκίας στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν μίλησε για «θερμό επεισόδιο» αλλά, όπως σημειώνει η Εστία, εξήγησε πως η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη και αποφασισμένη να αντιδράσει σε περίπτωση που αμφισβητηθεί η κυριαρχία της.

«Κι αν χάσετε;», ρώτησε σε εκείνο το σημείο τον Έλληνα πρωθυπουργό ο Ντόναλντ Τραμπ. «Δεν θα χάσουμε κ. Πρόεδρε» του απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Στα 2 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα τον Ιανουάριο» - Η αναφορά στο λιμάνι διαφυγής στη Σαντορίνη και στην «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν
«Το αυξημένο πλεόνασμα οφείλεται στον καλύτερο έλεγχο των δαπανών, αλλά και στην αύξηση των φορολογικών εσόδων», ανέφερε ο πρωθυπουργός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Thessaloniki Summit
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: Τίποτα δεν μπορεί να αποφασιστεί για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία, είπε ο πρωθυπουργός
«Η Ευρώπη πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης», τόνισε ο Ουκρανός Πρόεδρος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Κυριάκος Μητσοτάκης: «130 αστυνομικοί στον προαστιακό και στα λεωφορεία» – Ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα αστυνόμευσης
«Με την ολοκλήρωση του πιλοτικού προγράμματος, η πολιτική αυτή θα εφαρμοστεί σε όλο το δίκτυο της Αττικής με ειδικό σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ