Πολιτική

Εθνικό πένθος για τη Φώφη Γεννηματά: Πλήθος κόσμου στη Μητρόπολη για το λαϊκό προσκύνημα

Η Ελλάδα αποχαιρετά σήμερα (27.10.2021) τη Φώφη Γεννηματά και οι εικόνες που ήδη εκτυλίσσονται στη Μητρόπολη είναι χαρακτηριστικές του σεβασμού στο πρόσωπο της προέδρου του ΚΙΝΑΛ που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 56 ετών από καρκίνο.

Η μέρα του αποχαιρετισμού στη Φώφη Γεννηματά είναι μέρα εθνικού πένθους. Η σορός της έφτασε στη Μητρόπολη, όπου στις 14:00 θα γίνει η κηδεία της, λίγο μετά τις 08:00 και το φέρετρο ήταν καλυμμένο με τρεις σημαίες: τη γαλανόλευκη, του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ.

Δείτε live από την ΕΡΤ 

 

Με δάκρυα στα μάτια και με ένα λουλούδι  στα χέρια από νωρίς το πρωί πολίτες της Αθήνας αλλά και από άλλες περιοχές της Ελλάδος, σπεύδουν στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής στη Φώφη Γεννημματά. Χαρακτηριστικό του σεβασμού που έχαιρε η Φώφη Γεννηματά το γεγονός πως ενώ το λαϊκό προσκύνημα είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 10:00 και να διαρκέσει έως τις 14:00 το μεσημέρι, από πολύ νωρίτερα, κόσμος κάθε ηλικίας άρχισαν να συγκεντρώνεται στη Μητρόπολη. Σχεδόν από τις 08:30 το πρωί έφτασαν στο παρεκκλήσει και περίμεναν καρτερικά να μπουν για να αποτίσουν φόρο τιμής.  

gennimata mitropoli gennimata mitropoli  gennimata mitropoli  gennimata kideia gennimata kideia

Πολλοί από αυτούς γνώριζαν προσωπικά τη Φώφη Γεννηματά. «Την αγαπούσα, την αγαπάω και θα την αγαπάω. Γνωριζόμασταν με τη Φώφη» λέει στο newsit.gr μια γυναίκα η οποία με δάκρυα στα μάτια δεν μπορεί να πιστέψει πως έφυγε τόσο νωρίς από τη ζωή η 56χρονη πολιτικός.   

Κάποιοι άλλοι της εύχονται καλό ταξίδι ενώ μιλούν για το κενό που θα αφήσει στην πολιτική ζωή του τόπους μας.  «Λυπάμαι πάρα πολύ για το χαμό της Φώφης. Άφησε δυσαναπλήρωτο κένο στην οικογέναια της στο κόμμα. Ας έχει καλό ταξίδι και κουράγιο στους οικείους της». 

Παρόντες στο λαϊκό προσκύνημα και ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίδης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου αλλά και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. 

Επιθυμία της οικογένειας ήταν αντί στεφάνων να γίνουν δωρεές στο Χαμόγελο του Παιδιού και την Κιβωτό του Κόσμου  ώστε να ενισχυθούν τα παιδιά που τόσο αγαπούσε η Φώφη Γεννηματά. Κάποιοι, όμως, έστειλαν και στεφάνια. Ανάμεσά τους ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο πρώην πρωθυουργός Γιώργος Παπανδρέου, η ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Εύα Καϊλή και το ΜέΡΑ25. 

kidiaforisgennimata stefania kidiaforisgennimata stefania kidiaforisgennimata stefania kidiaforisgennimata stefania kidiaforisgennimata stefania

Στη Μητρόπολη για το ύστατο χαίρε στη Φώφη Γεννηματά βρέθηκαν επίσης ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο Πύρρος Δήμας, ο Χάρης Θεοχάρης, ο Κώστας Γείτονας, το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ με το οποίο η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ήταν ιδιαίτερα δεμένη και τον είχε σαν δεύτερο πατέρα της, ο Βασίλης Βασιλικός. 

Αντώνης Σαμαράς για Φώφη Γεννηματά: Βαριά μέρα σήμερα για όποιον καταλαβαίνει kidiafofisgennimata harristheoxaris kidiafofisgennimata kostasgeitonas kidiafofisgennimata vassilisvassilikos

Συγκλονιστική ήταν η στιγμή όταν η αδερφή της, Μαίρη, ζήτησε να μείνει για λίγη ώρα μόνη της με το φέρετρο της αδερφής της αλλά και όταν ο Παύλος Χρηστίδης, ο άνθρωπος που η Φώφη Γεννηματά εμπιστεύτηκε να είναι ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, κατέρρευσε πάνω από το φέρετρο!

xristidis kideia fofi 

Οι “φρουροί” της Φώφης 

Με πράσινο περιβραχιόνιο και μάσκες του ΠΑΣΟΚ, οι στενοί φίλοι και συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά βρίσκονται από το πρωί στην Μητρόπολη και στέκοντα δίπλα από το φέρετρό της.

 feretrofofisnew

gennimata mitropoli

Παρούσα στη Μητρόπολη είναι και σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής. Όλοι τους με λευκά τριαντάφυλλα στα χέρια, με τη θλίψη ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους. 

khdeiakinal

pareklisikegeroglounew giannakopoulounew kastanidisnew

 

khdeiakinal kokinal agaliakideia

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σταματοπούλου, Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα.

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: «130 αστυνομικοί στον προαστιακό και στα λεωφορεία» – Ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα αστυνόμευσης
«Με την ολοκλήρωση του πιλοτικού προγράμματος, η πολιτική αυτή θα εφαρμοστεί σε όλο το δίκτυο της Αττικής με ειδικό σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ
Χαμός με Μαρινάκη και Κωνσταντοπούλου στη Βουλή για τον μηχανοδηγό στα Τέμπη: «Ήταν εθελοντής στο γραφείο Μητσοτάκη» – «Προσβάλετε τη μνήμη ενός νεκρού»
«Είστε αυτή που πάνω σε ένα τραγικό δυστύχημα θέλετε να επιβιώσετε πολιτικά και να ανεβάσετε πολιτικά το κόμμα σας εκμεταλλευόμενη τον ανθρώπινο πόνο» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης