Site icon NewsIT

Eurogroup: Ντάισελμπλουμ – Θλιβερή μέρα για την Ελλάδα

27.06.2015 | 15:58
Φωτογραφία: Reuters

Φωτογραφία: Reuters

Λάβρος κατά της κυβέρνησης, της απόφασης για δημοψήφισμα και του πρωθυπουργού προσωπικά ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, έκανε λόγο για "θλιβερή μέρα για την Ελλάδα".

H ανακοίνωση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τη διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος με επίκεντρο την πρόταση των Θεσμών αποτελεί «μία θλιβερή απόφαση για την Ελλάδα και «κλείνει την πόρτα στη συνέχιση των συνομιλιών» δήλωσε Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Όπως είπε, η ελληνική πλευρά, προφανώς απορρίπτει την πρόταση που κατέθεσαν οι θεσμοί, ενώ ο πρωθυπουργός δίνει μια αρνητική συμβουλή στον ελληνικό λαό. Επίσης, χαρακτήρισε θλιβερό το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση, με αυτήν της την απόφαση κλείνει τις πόρτες σε περαιτέρω συνομιλίες και πρόσθεσε ότι στο Eurogroup θα συζητηθούν οι ενδεχόμενες μελλοντικές συνέπειες.

«Εξεπλάγην πολύ αρνητικά από την ανακοίνωση», είπε ο Ντάισελμπλουμ προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.
«Θα ακούσουμε τον Έλληνα υπουργό και θα συζητήσουμε τις συνέπειες» τόνισε ο ίδιος.

«Δεν θα συζητήσουμε σήμερα το δημοψήφισμα. Θα συζητήσουμε το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων» δήλωσε ο Βέλγος υπουργό Οικονομικών, Γιόχαν Βαν Όβερτβελντ. Όπως είπε, η 30η Ιουνίου είναι πολύ κοντά πλέον και πρέπει να δούμε το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων και μετά να δράσουμε.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version