Δευτέρα, 22 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Eurogroup – Σαπέν: Έτοιμοι για… επανεκκίνηση

Eurogroup – Σαπέν: Έτοιμοι για… επανεκκίνηση

Η Ελλάδα παραμένει μέλος της ευρωζώνης και η μοίρα της είναι να παραμείνει στη νομισματική ένωση. Κανένας, και ειδικότερα η Γαλλία, δεν θέλει να δει την Ελλάδα να φεύγει από την ευρωζώνη, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν.

“Η απόφαση της Ελλάδας δημιουργεί προβλήματα, αρχικά στην ίδια τη χώρα. Λυπάμαι που κατέληξε σ’ αυτήν την κρίση, δεν είναι μόνο θέμα των θεσμών, είναι ένα θέμα πολύ ευρύτερο το οποίο θα αποφασιστεί από τους Έλληνες στο δημοψήφισμα”, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών που χαρακτήρισε «εξαιρετικό» τον τρόπο με τον οποίον ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ χειρίζεται το ελληνικό ζήτημα.

“Η Γαλλία είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή να επανεκκινήσει τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα. Είμαστε έτοιμοι 24 ώρες το 24ωρο και επτά ημέρες την εβδομάδα, στις 29/6, 30/6 την 1η Ιουλίου”, είπε και τόνισε πως δεν ελήφθη απόφαση σήμερα στο Eurogroup για αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη. “Συζητήθηκαν θέματα για την φερεγγυότητα των τραπεζών, όχι όμως το Grexit”, συμπλήρωσε.

Η παράταση του προγράμματος της Ελλάδας συζητήθηκε το Σάββατο στο Eurogroup, όμως το δημοψήφισμα αποτέλεσε αντίφαση, τόνισε ο κ. Σαπέν και συμπλήρωσε πως θα πρέπει να μπουν σε λειτουργία οι μηχανισμοί σταθερότητας προκειμένου η Ευρώπη να προστατευθεί από μετάδοση από την Ελλάδα. Ο ίδιος σημείωσε πως η όποια επέκταση του ELA για την Ελλάδα είναι αποκλειστική ευθύνη της ΕΚΤ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε