Πολιτική

Eurogroup: Σκληρός μέχρι τέλους ο Σόιμπλε!

Τα μηνύματα είχαν αρχίσει να φτάνουν από την Παρασκευή και συντηρήθηκαν και σήμερα: ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι αποφασισμένος να κρατήσει σκληρή γραμμή κατά την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup για την Ελλάδα.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle η έκβαση της συνεδρίαση του Eurogroup θα ιδιαίτερα δύσκολη, κυρίως σε ό,τι αφορά τη στάση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, η οποία θα πρέπει να αναμένεται σκληρή.

Πληροφορίες της DW αναφέρουν ότι αυτή η διάθεση του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών εκφράζεται στις συνεδριάσεις του Euroworking Group. Μάλιστα, πληροφορίες από το ίδιο το υπουργείο Οικονομικών κάνουν λόγο για μεγάλη δυσφορία αναφορικά με τις ελληνικές προτάσεις.

Ο Σόιμπλε θεωρεί πως οι ελληνικές προτάσεις δεν αντιμετωπίζουν σε ικανοποιητικό βαθμό τις ανεπάρκειες που αναφέρονται στην έκθεση της τρόικας του Δεκεμβρίου του 2014 και η οποία θα έπρεπε να ήταν ο γνώμονας των ελληνικών προτάσεων.

Ένα άλλο σημείο στο οποίο προτίθεται να εστιάσει το ενδιαφέρον των ομολόγων του ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Πιο συγκεκριμένα, ενώ η βιωσιμότητα του χρέους αποτελεί προϋπόθεση για ένα δάνειο από το τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (EMS) αυτή ωστόσο τίθεται εν αμφιβόλω από την πλευρά του ΔΝΤ.

Οι ενστάσεις του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών φαίνεται να τροφοδοτούνται επίσης και από την χθεσινοβραδινή απόφαση των θεσμών, η οποία ναι μεν δίνει «πράσινο φως» στις ελληνικές προτάσεις, αλλά βάζει και αρκετούς αστερίσκους.

Πηγή: Deutsche Welle

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης: Μείωση ασφαλιστικών εισφορών, ειδική ομάδα για το πετρέλαιο στους αγρότες και αύξηση δαπανών για το «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»
Δημιουργείται λιμάνι διαφυγής στη Σαντορίνη, στα 2 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα τον Ιανουάριο, αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στην κυριακάτικη ανασκόπηση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Thessaloniki Summit
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: Τίποτα δεν μπορεί να αποφασιστεί για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία, είπε ο πρωθυπουργός
«Η Ευρώπη πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης», τόνισε ο Ουκρανός Πρόεδρος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Κυριάκος Μητσοτάκης: «130 αστυνομικοί στον προαστιακό και στα λεωφορεία» – Ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα αστυνόμευσης
«Με την ολοκλήρωση του πιλοτικού προγράμματος, η πολιτική αυτή θα εφαρμοστεί σε όλο το δίκτυο της Αττικής με ειδικό σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ