Παρασκευή, 27 Σεπτ.
25oC Αθήνα

Tα ευρωπαϊκά συνδικάτα καλούν την Ευρώπη να συμφωνήσει με την Ελλάδα

Tα ευρωπαϊκά συνδικάτα καλούν την Ευρώπη να συμφωνήσει με την Ελλάδα

Ανοιχτή επιστολή στους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέστειλε η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, με την οποία τούς καλεί «να επαναλάβουν τις διαπραγματεύσεις με καλή πίστη και να προχωρήσουν άμεσα με την ελληνική κυβέρνηση σε μία κοινωνικά δίκαιη, οικονομικά και δημοσιονομικά βιώσιμη συμφωνία. Η απόφαση αυτή δεν θα πρέπει να είναι τεχνική ή να αφεθεί στην ΕΚΤ, πρέπει να είναι πολιτική».

Για το αποτέλεσμα του πρόσφατου δημοψηφίσματος, η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία αναφέρει: «Το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που επιθυμούσε ένας αριθμός κυβερνήσεων, αλλά όλοι οι ηγέτες αναγνωρίζουν ότι αυτό το δημοψήφισμα ήταν αποτέλεσμα μίας πραγματικά δημοκρατικής διαδικασίας». Η Συνομοσπονδία εκτιμά ότι «το δημοψήφισμα αποτελεί ένα ισχυρό σήμα, ότι οι πολιτικές που επιβλήθηκαν τα τελευταία πέντε χρόνια είναι κοινωνικά αβάσταχτες και οικονομικά αποτυχημένες. Ο λαός δεν πρέπει να τιμωρηθεί για τον τρόπο που ψήφισε».

«Αυτήν τη στιγμή, οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν την ιστορική ευθύνη να βρουν έναν λογικό συμβιβασμό, να σκεφθούν πολύ καλά πριν ωθήσουν την Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης και να δείξουν τι σημαίνει να έχουμε μία Ευρωπαϊκή Ένωση» τονίζεται στην επιστολή.

Την επιστολή υπογράφουν 19 ηγέτες ευρωπαϊκών συνδικάτων, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε