Πέμπτη, 25 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Έχασε δύο βουλευτές, ψάχνει συναίνεση στα άλλα κόμματα ο Α. Τσίπρας

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Το… φρύδι του Βουνού θέλει να περάσει ο Πρωθυπουργός, να φτάσει δηλαδή στην κορυφή του… βουνού των μέτρων και να αρχίσει η κατηφόρα, όμως τα επόμενα μέτρα όπως και τα τελευταία μέτρα μιας ανάβασης είναι και τα δυσκολότερα.

Μετά την απώλεια δύο ψήφων της κυβερνητικής πλειοψηφίας και με ανοιχτά θέματα όπως τα Εθνικά αλλά και το ασφαλιστικό ή οι φόροι στους αγρότες όπου υπάρχουν σαφείς αντιδράσεις από τους κυβερνητικούς εταίρους ΑΝΕΛ ο Α. Τσίπρας στη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας φάνηκε να αναζητά συναίνεση. Το μήνυμα προς τα άλλα κόμματα ήταν σαφές και στις δηλώσεις του δεν έβαλε μόνο τα εθνικά θέματα, αλλά και το Ασφαλιστικό και την Παιδεία.
“Στα κρίσιμα όμως θέματα και στρατηγικής σημασίας θέματα, στο Προσφυγικό, στα μεγάλα Εθνικά μας Θέματα, το Κυπριακό τα Ελληνοτουρκικά, το Ονοματολογικό. Και βεβαίως, σε κρίσιμα κοινωνικά θέματα: Το Ασφαλιστικό, η Παιδεία, πρέπει να υπάρχει μια στοιχειώδης πολιτική συνεννόηση. Και θα ήθελα με αυτήν την έννοια να σας ζητήσω από τη θέση σας και το κύρος σας και τον πολιτειακό ρόλο σας να συμβάλλετε σ’ αυτήν την προσπάθεια.” είπε απευθυνόμενος στον Προκόπη Παυλόπουλο ο Αλέξης Τσίπρας.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε