Πολιτική

Ευ. Βενιζέλος: Δεν μπορούμε να δεχτούμε άλλες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις

Στη συνεργασία με τους εκπροσώπους της τρόϊκας αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την ομιλία του στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος που έγινε το μεσημέρι

«Η Ελλάδα χρειάζεται τώρα τη σαφή πολιτική υποστήριξη των εταίρων μας, ώστε η δημοσιονομική κρίση να μην μετατραπεί σε κρίση κοινωνικής συνοχής και πολιτικής δυσλειτουργίας, γιατί η Ελλάδα δεν μπορεί να λειτουργεί ως εργαστήριο αποτυχίας των πολιτικών της Ευρωζώνης, αλλά ανανέωσής τους ώστε να βγει και αυτή από την κρίση που την ταλανίζει», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στην εν εξελίξει συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος.
Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι χρειαζόμαστε ένα «συμφωνημένο ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο πλαίσιο που θα βρίσκεται σε αρμονία με τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου», ενώ υποστήριξε πως το ισχύον μεσοπρόθεσμο πλαίσιο είναι ανεπαρκές και ότι συνεπώς είναι αναγκαίο ένα νέο ρεαλιστικό επικαιροποιημένο μεσοπρόθεσμο, με παράταση της δημοσιονομικής προσαρμογής έως το 2017.
Επιπλέον, τόνισε ότι η Ελλάδα δηλώνει την ετοιμότητά της για την εφαρμογή όλων των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων και διαρθρωτικών αλλαγών που συνδέονται με την αλλαγή του κράτους, την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι δεν μπορούν να γίνουν και δεν απαιτούνται ωμές απολύσεις στο δημόσιο, αλλά καθολική αξιολόγηση δομών, υπηρεσιών και προσωπικού στο δημόσιο τομέα.
Επ’ αυτού ανέφερε ότι ο κανόνας για τις προσλήψεις του 1/5, αν είναι εφικτό, μπορεί να γίνει και αυστηρότερος, δηλαδή 1/10.
Ακόμη, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι δεν μπορούν να γίνουν περικοπές μισθών και συντάξεων, αλλά ρεαλιστική κλιμάκωση των φορολογικών υποχρεώσεων των πολιτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γιατί ο Γιώργος δε θα πάει στη συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ

Πάγκαλος κατά ΠΑΣΟΚ: Καλύτερα υπηρέτης παρά υπάλληλος χρεοκοπημένου κόμματος

Πάγκαλος: “Ο Βενιζέλος δεν είναι τζόβενο, να δώσει τη θέση του σε έναν 30άρη”

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρχίζει περιοδείες στην περιφέρεια – Στο επίκεντρο η καθημερινότητα των πολιτών
Ο στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη ειναι να «ξανασυστηθεί» με τους πολίτες και να επικοινωνήσει το έργο και τις πρωτοβουλίες για τη στήριξη του εισοδήματος και την ελάφρυνση των βαρών των πολιτών
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: «Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους»
«Μακάρι η παρακαταθήκη της συνεννόησης και της αγάπης που αφήνει ο Πάπας Φραγκίσκος να βρει την καλύτερη συνέχεια», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πάπα Φραγκίσκο 1