Site icon NewsIT

Ευκλείδης Τσακαλώτος: «Και αύριο ο ήλιος θα βγεί το πρωί από την Ανατολή και θα πέσει στη Δύση»

02.06.2016 | 15:44
Ευκλείδης Τσακαλώτος: «Και αύριο ο ήλιος θα βγεί το πρωί από την Ανατολή και θα πέσει στη Δύση»

Σήμερα ψηφίζουμε και τις τροπολογίες με τις ουρές για να κλείσει η συμφωνία και «ο ήλιος θα βγει και αύριο το πρωί, θα βγει από την ανατολή και θα πέσει στη Δύση»! ανέφερε χαρακτηριστικά από το βήμα της Ολομέλειας ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Υποστηρίζοντας τις τροπολογίες ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος επιβεβαίωσε εμμέσως πλην σαφώς ότι εάν υπάρξουν δευτερογενείς απώλειες στους στόχους θα συμπεριλαμβάνονται στην ενεργοποίηση του «κόφτη» παρ΄όλο που σημείωσε πως ότι «δεν γίνεται πιο σκληρός, όπως λένε ΜΜΕ που μας έχουν καταπλήξει με τις προβλέψεις τους…».

Ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος επεσήμανε πως με την παρούσα τροπολογία τα καταπίπτοντα δάνεια με εγγύηση του Δημοσίου δεν θα προσμετρούνται στο έλλειμμα και ως εκ τούτου δεν θα ενεργοποιείται ο «κόφτης» δαπανών. Κάτι που όπως είπε ήταν «το μεγάλο μας άγχος».

Ο υπουργός Οικονομικών είπε πως «σήμερα τελειώνουμε με το πρώτο σκέλος του αφηγήματος της κυβέρνησης, που ήταν η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, το κλείσιμο της αξιολόγησης και η συμφωνία για το χρέος. Διαψεύσθηκαν όσοι έλεγαν ότι θα είχαμε επώδυνες αλλαγές», ενώ επικέντρωσε τα πυρά του στη ΝΔ λέγοντας πως «ζυμώσατε τον κόσμο σας ότι δεν θα κλείσει η αξιολόγηση είναι όμως τώρα ο καιρός να βρείτε κάποιο άλλο αφήγημα…» ενώ στις διακοπές βουλευτών της ΝΔ που δέχθηκε τους είπε «προσπαθήστε να πείτε κάτι στον ελληνικό λαό, εκτός από την αγένειά σας…».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version