Πολιτική

Ευρωεκλογές 2019: Διψήφιο προβάδισμα για τη Νέα Δημοκρατία – Τι… “βλέπουν” οι Financial Times

Επικράτηση για τη Νέα Δημοκρατία στις επερχόμενες ευρωεκλογές δείχνει η «μητέρα των δημοσκοπήσεων» που παρουσιάζουν οι Financial Times. Η εφημερίδα, μάλιστα, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο οι εθνικές εκλογές στη χώρα μας να γίνει τον Μάιο!

Εδώ και καιρό οι Financial Times παρουσιάζουν την ανάλυση των όσων δείχνουν οι δημοσκοπήσεις σε όλες τις χώρες της Ε.Ε., καθώς οι ευρωεκλογές πλησιάζουν. Εκείνο που προκαλεί εντύπωση στο τελευταίο, σχετικό, άρθρο της εφημερίδας είναι η εκτίμηση του συντάκτη πως «η Ελλάδα αναμένεται να κάνει πρόωρες βουλευτικές εκλογές μαζί ή μια εβδομάδα μετά τις ευρωεκλογές».

«Η χώρα βγαίνει από μια 10ετία λιτότητας αλλά με την ανεργία να παραμένει πάνω από 18% και μια άνευ προηγουμένου έξοδο εξειδικευμένων νέων εργαζόμενων σε άλλες χώρες της Ε.Ε., η δημιουργία θέσεων εργασίας θα είναι το πρωταρχικό ζήτημα και στις δυο εκλογές. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν την αριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα, η οποία ήρθε πρώτη στις ευρωεκλογές το 2014 και κέρδισε δυο εθνικές εκλογές το 2015, να υστερεί έναντι του κεντροδεξιού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας», αναφέρει η Κέριν Χόοουπ, ανταποκρίτρια των Financial Times στην Αθήνα.

Αναλύοντας τις τελευταίες δημοσκοπήσεις από ελληνικές εταιρίες, που έγιναν τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, οι Financial Times καταλήγουν στην εκτίμηση πως ενόψει ευρωεκλογών, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει, κατά μέσο όρο, ποσοστό 35,6%, έναντι 25% του ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθούν: Χρυσή Αυγή με 8,3%, Κίνημα Αλλαγής με 7%, ΚΚΕ με 6,3%, Ένωση Κεντρώων με 2,7%, Ελληνική Λύση με 2,6%, ΛΑΕ με 1,9%, ΑΝΕΛ με 1,5%, Ποτάμι 1,4% και Πλεύση Ελευθερίας με 1,3%.

ft euelections greece

Σύμφωνα με την ίδια ανάλυση, η Νέα Δημοκρατία θα εξασφαλίσει 10 έδρες στη νέα ευρωβουλή, ο ΣΥΡΙΖΑ 7, η Χρυσή Αυγή 2, ενώ Κίνημα Αλλαγής και ΚΚΕ από 1.

ft euelections greece

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης: Μείωση ασφαλιστικών εισφορών, ειδική ομάδα για το πετρέλαιο στους αγρότες και αύξηση δαπανών για το «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»
Δημιουργείται λιμάνι διαφυγής στη Σαντορίνη, στα 2 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα τον Ιανουάριο, αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στην κυριακάτικη ανασκόπηση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Thessaloniki Summit
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: Τίποτα δεν μπορεί να αποφασιστεί για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία, είπε ο πρωθυπουργός
«Η Ευρώπη πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης», τόνισε ο Ουκρανός Πρόεδρος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Κυριάκος Μητσοτάκης: «130 αστυνομικοί στον προαστιακό και στα λεωφορεία» – Ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα αστυνόμευσης
«Με την ολοκλήρωση του πιλοτικού προγράμματος, η πολιτική αυτή θα εφαρμοστεί σε όλο το δίκτυο της Αττικής με ειδικό σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ