Με ανάρτησή της στη σελίδα τη στο Facebook «απάντησε» η Μυρσίνη Λοΐζου στην κριτική που δέχτηκε μετά το σάλο για παλιότερη ανάρτησή της στο twitter. Μια ανάρτηση για τα θύματα του Σάββα Ξηρού και της 17 Νοέμβρη, την οποία χαρακτήρισε «γλωσσικό ατόπημα».
Στην απάντησή της, η Μυρσίνη Λοΐζου επιτίθεται στη Νέα Δημοκρατία (στελέχη της οποίας ανέφεραν ότι θα έπρεπε να δώσει εξηγήσεις ο Αλέξης Τσίπρας), κάνει λόγο για ζήτημα μικροπολιτικής και για την «ψευδαίσθηση της προφορικότητας» των social media που την οδήγησε στο «γλωσσικό ατόπημα».
Η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τη λύπη της γιατί, όπως λέει, η πολιτική αντιπαράθεση ενόψει των ευρωεκλογών ξεκίνησε με ευθύνη της ΝΔ από ένα ζήτημα μικροπολιτικής.
Το επίμαχο post που είχε κάνει η Μυρσίνη Λοΐζου τον Απρίλιο του 2015 αφορούσε μια δήλωση του τότε υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, σχετικά με την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού. Ο τότε υπουργός είχε πει πως ο καταδικασμένος για συμμετοχή στη 17 Νοέμβρη θα μπορούσε να αποφυλακιστεί μόνο αν ζητούσε συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων.
«Τα θύματα του Ξηρού θα έπρεπε να σηκωθούν και να μας ζητήσουν συγγνώμη, ηλίθιε Πανούση», ήταν το post που είχε κάνει τότε η… νυν υποψηφία ευρωβουλευτής. Όταν, τις τελευταίες ώρες, η ανάρτηση αυτή επανήλθε στη δημοσιότητα, η Νέα Δημοκρατία, μέσω στελεχών της, ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, εξηγήσεις.
Τις οποίες, τελικά, ανέλαβε να δώσει η ίδια η Μυρσίνη Λοΐζου, παραδεχόμενη το λάθος της. Ένα λάθος που όπως αναφέρει στην ανάρτησή της «κάποιοι ήταν εξαιρετικά πρόθυμοι να συγκρατήσουν το λάθος μου, απέφυγαν αντίστοιχα να συγκρατήσουν την δημόσια συγγνώμη που είχα εκφράσει ήδη από τότε».
Όλη η ανάρτηση της Μυρσίνης Λοΐζου
Λυπάμαι που η πολιτική αντιπαράθεση για τις επερχόμενες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ξεκίνησε με ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας από ένα ζήτημα μικροπολιτικής.
Σε κάθε περίπτωση, η ψευδαίσθηση της προφορικότητας των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης με οδήγησε πριν αρκετά χρόνια σε ένα γλωσσικό ατόπημα στο Twitter.
Φαίνεται ότι ενώ κάποιοι ήταν εξαιρετικά πρόθυμοι να συγκρατήσουν το λάθος μου, απέφυγαν αντίστοιχα να συγκρατήσουν την δημόσια συγγνώμη που είχα εκφράσει ήδη από τότε.
Ας ελπίσουμε ότι ο προεκλογικός διάλογος από εδώ και πέρα θα κινηθεί σε επίπεδο Αρχών και πολιτικών για το μέλλον της χώρας μου μέσα σε μια πιο κοινωνική Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι την προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων.