Πολιτική

Ευρωεκλογές 2019: Υποψηφιότητα με νόημα από τον ΣΥΡΙΖΑ

Μία από τις βασικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε ότι αφορά τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών ήταν και είναι η αναγνώριση των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων. Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα έφεραν και ψήφισαν στην Βουλή το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης των ομοφυλοφίλων καθώς στην Ελλάδα υπάρχουν νομικά προσκόμματα για την τέλεση θρησκευτικού γάμου.

Έτσι λοιπόν θεωρείται σχεδόν αυτονόητη η συμμετοχή του Νίκου Γραικού -ο οποίος είναι μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος Γαλλίας και παντρεμένος με τον Φιλίπ Ρενιέ, στην Γαλλία – στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο σύζυγος του υποψήφιου Ευρωβουλευτή άλλωστε είναι δραστήριο μέλος σε πολλές κοινωνικές οργανώσεις, και παλεύει για  την αναγνώριση της διαφορετικότητας στην κατά κανόνα συντηρητική παροικία.  Συμμετέχει σε οργανώσεις ασθενών.
Ο Νίκος Γραικός διδάσκει ελληνικά στο Πανεπιστήμιο ενώ συνεχίζει τη συνδικαλιστική δράση. Υπήρξε μέλος του Συνασπισμού, εθελοντής διερμηνέας για τις ελληνικές αντιπροσωπείες για πολλά χρόνια.
Συμμετείχε στην ίδρυση της οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ του Παρισιού και ενεργό μέλος σε πολλές συλλογικότητες για την αλληλεγγύη στον ελληνικό λαό.
Είναι ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Φωνή-Γραφή για τη διάδοση των νέων ελληνικών στη Γαλλία. Συντονιστής και βασικός καθηγητής από το  1994. Οργάνωσε μεγάλο αριθμό συναυλιών και πολιτιστικών εκδηλώσεων,  κυρίως για τη μετάφραση και έκδοση της ελληνικής λογοτεχνίας στη Γαλλία.  Πρωτοστάτησε στην προσπάθεια διατήρησης των εδρών νεοελληνικών σπουδών στα γαλλικά πανεπιστήμια και ως μέλος του Δ.Σ. της επιστημονικής Εταιρείας Νεοελληνικών Σπουδών. Ιδρυτικό μέλος του Δικτύου φιλελληνικών και ελληνογαλλικών συλλόγων και για δύο θητείες μέλος του Δ.Σ.

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης: Μείωση ασφαλιστικών εισφορών, ειδική ομάδα για το πετρέλαιο στους αγρότες και αύξηση δαπανών για το «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»
Δημιουργείται λιμάνι διαφυγής στη Σαντορίνη, στα 2 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα τον Ιανουάριο, αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στην κυριακάτικη ανασκόπηση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Thessaloniki Summit
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: Τίποτα δεν μπορεί να αποφασιστεί για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία, είπε ο πρωθυπουργός
«Η Ευρώπη πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης», τόνισε ο Ουκρανός Πρόεδρος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Κυριάκος Μητσοτάκης: «130 αστυνομικοί στον προαστιακό και στα λεωφορεία» – Ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα αστυνόμευσης
«Με την ολοκλήρωση του πιλοτικού προγράμματος, η πολιτική αυτή θα εφαρμοστεί σε όλο το δίκτυο της Αττικής με ειδικό σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ