Πολιτική

Ευρωεκλογές 2024: Γιορτάζει η Χειμάρρα με την εκλογή του Φρέντι Μπελέρη – «Νίκη για όλο τον ελληνισμό»

Μετά τις πρώτες εκτιμήσεις και στην αναμονή των επίσημων αποτελεσμάτων των φετινών Ευρωεκλογών, ολόκληρη η ελληνική μειονότητα στη Χειμάρρα της Αλβανίας, πανηγυρίζει την εκλογή του Φρέντι Μπελέρη.

Ο Φρέντι Μπελέρης που βρίσκεται στη φυλακή, έκανε παγκόσμια πρωτοτυπία βάζοντας υποψηφιότητα στις Ευρωεκλογές κατεβαίνοντας με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Έδωσε τον αγώνα του μέσα από τη φυλακή και μετά την ανακοίνωση των πρώτων 7 πιθανών ονομάτων από τους ευρωβουλευτές που εκλέχθηκαν, το όνομά του ήταν στην 3η θέση.

Με την ανακοίνωση των ονομάτων, η κάμερα του Open συνδέθηκε απευθείας με τη Χειμάρρα όπου η οικογένεια του υποψήφιου ευρωβουλευτή και άτομα της ελληνικής μειονότητας είχαν μαζευτεί για να γιορτάσουν την εκλογή του δημάρχου.

Η πιο στενή συνεργάτιδα του Μπελέρη ανέφερε αρχικά: «Είναι αισιόδοξος αλλά αγχωμένος και ελπίζει για το καλύτερο. Είναι συγκρατημένος και έχει ανάμεικτα συναισθήματα. Δεν είναι όπως είναι όλοι οι υπόλοιποι ευρωβουλευτές, θα παραμείνει έγκλειστος».

Ο ίδιος ανέφερε ότι θα απευθύνει μήνυμα σήμερα το βράδυ μέσα από τις φυλακές. Ένα μήνυμα όχι μόνο για τη Χειμάρρα αλλά σε όλη την Ελλάδα. Ο Φρέντι Μπελέρης ήταν συγκροτημένος αλλά είχε μία αισιοδοξία την οποία δεν έδειχνε.

Ο βουλευτής των Ελλήνων της μειονότητας είπε: Υπάρχει μία βεβαιότητα ότι ο Φρέντι θα είναι ευρωβουλευτής. Είναι μεγάλη βραδιά για την Χειμάρρα. Πρόκειται για μία δικαίωση του Μπελέρη, για τους διαχρονικούς αγώνες όλου του ελληνισμού. Η ιστορία γράφεται με χρυσά γράμματα.

Αναφορικά με το αν ο Φρέντι Μπελέρης θα βγει καθόλου από τη φυλακή, σε περίπτωση που πρέπει να δώσει το παρών όπου απαιτείται, αναφέρεται ότι δεν υπάρχει πια διαδικασία ορκωμοσίας ευρωβουλευτών. Ωστόσο πραγματοποιείται μία συνέλευση στις 16 Ιουλίου, όπου θα χρειαστεί ειδική άδεια για να παραστεί. 

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ανασχηματισμός: Νέα ονόματα στο τραπέζι - Κεφαλογιάννης στο Πολιτικής Προστασίας, Δήμας στο Υποδομών, Βορίδης στο Μετανάστευσης - Σε λίγο οι ανακοινώσεις
Από τις 11 και μετά οι ανακοινώσεις - Έχει «κλειδώσει» ο Πιερρακάκης στο Οικονομικών - Στο Μαξίμου από τις 9 ο πρωθυπουργός - Όλα τα ονόματα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ανανεώθηκε πριν 54 δευτερόλεπτα
Προβληματισμός στο ΠΑΣΟΚ για την τρίτη θέση στις δημοσκοπήσεις και κινητοποίηση για αλλαγή των δεδομένων
Από τη Χαριλάου Τρικούπη δεν παραβλέπουν το γεγονός ότι την συγκεκριμένη στιγμή την κυβέρνηση την συμφέρει να εμφανίζεται ότι έχει απέναντι της ένα αντισυστημικό κόμμα απ' ότι το ΠΑΣΟΚ
Ο Νίκος Ανδρουλάκης σε ημερίδα του ΠΑΣΟΚ
Σωκράτης Φάμελλος για ανασχηματισμό: Δεν θα αλλάξει τον κατήφορο της κυβέρνησης – Προτεραιότητά μας η συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε πως το ΠΑΣΟΚ είναι αρνητικό στις συνεργασίες. Στις 29 Μαρτίου η συνεδρίαση της ΚΕ για τη διεύρυνση του κόμματος
Ο Σωκράτης Φάμελλος
Φάμελλος: «Ο ανασχηματισμός και οι πιθανές παροχές δεν μπορούν να αλλάξουν τον κατήφορο της κυβέρνησης»
Κάνοντας έναν απολογισμό για την πρόταση δυσπιστίας της προηγούμενης βδομάδας, σημείωσε ως «επιτυχία» ότι κατάφεραν «να συνεννοηθούν με δημοκρατικό τρόπο τέσσερα κόμματα»
Σωκράτης Φάμελλος