Site icon NewsIT

Φάμελλος: «Όποιοι αποτύχουν στους ελέγχους θα χάσουν την άδεια, όπως και εάν δεν καταβάλλουν την δόση»

22.09.2016 | 16:38
Φάμελλος: «Όποιοι αποτύχουν στους ελέγχους θα χάσουν την άδεια, όπως και εάν δεν καταβάλλουν την δόση»

Κυβερνητική αντεπίθεση από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής Σωκράτη Φάμελλο για τον «πόλεμο» της Αντιπολίτευσης στην προσπάθεια αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών.

Ο κ. Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας από το βήμα της Ολομέλειας ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στο νομοσχέδιο για τους δασικούς συνεταιρισμούς, αντεπιτέθηκε με υψηλούς τόνους στην Αντιπολίτευση για τις επιθέσεις της προς την κυβέρνηση για τον τρόπο διεξαγωγής του διαγωνισμού για τις 4 τηλεοπτικές άδειες.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτήθηκε «γιατί ξύνονται στην γκλίτσα του τσοπάνη; Στην κυβέρνηση γίνεται μια συντονισμένη, πρωτοφανής επίθεση από ΜΜΕ που είτε δεν πλειοδότησαν αλλά και από τους πλειοδότες που δεν θέλουν να καταβάλλουν την πρώτη δόση και από άλλους που συμμετείχαν στον διαγωνισμό και αποδέχθηκαν τους όρους διεξαγωγής τους. Σε μια αντιπαράθεση στην οποία μπήκε και η Αντιπολίτευση γεγονός που με κάνει να αναρωτιέμαι εάν υπάρχει και συμβόλαιο ή όχι». Απέδωσε την στάση της Αντιπολίτευσης σε προσπάθεια να «κρύψουν τις ευθύνες τους γιατί είχαν επιλέξει επί 27 χρόνια το πάρτι της διαπλοκής και των συμφωνιών με τους καναλάρχες να εκπέμπουν χωρίς άδειες…».

«Δεν κάνατε διαγωνισμό γιατί; Γιατί δεν είχατε το πολιτικό σθένος ή το μέγεθος…» αναρωτήθηκε ο κ. Σωκράτης Φάμελλος και πρόσθεσε πως «δεν προασπίσατε το δημόσιο συμφέρον» και τώρα «προσπαθείτε να διαβρώσετε τον διαγωνισμό. Ένα διαγωνισμό που προχωράει νόμιμα και προβλέπονται σε αυτόν πάρα πολλά σημεία ελέγχου… Όλα γίνονται νόμιμα και υπάρχουν και προδικαστικές διαδικασίες. Υπάρχει νόμιμη οδός εάν θεωρούν ότι αδικούνται να υποβάλλουν ενστάσεις. Υπάρχουν δικλείδες» και υπογράμμισε πως «όποιοι αποτύχουν στους ελέγχους θα χάσουν την άδεια, όπως και εάν δεν καταβάλλουν την δόση».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επέκρινε όσους μιλούν για αδιαφάνεια λέγοντας πως «είτε κάτι κρύβουν ή έτσι έμαθαν…» και αναφερόμενος στον χώρο των ΜΜΕ είπε πως «μιλάμε για έναν χώρο όπου επιχειρηματίες σώρευαν απλήρωτα δάνεια και έστηναν διαγωνισμούς τύπου digea, με έναν συμμετέχοντα. Αυτά πλέον δεν γίνονται. Η κοινωνία απαιτεί κόστος και τίμημα…»

Ο κ. Σωκράτης Φάμελλος αναφέρθηκε και στο θέμα της ΑΤΤΙΚΑ ΒΑΝΚ λέγοντας πως «έχουμε όλοι ευθύνη να υπερασπιστούμε τη νομιμότητα» και κάλεσε την Αντιπολίτευση «να προσέξει αυτά τα παιχνίδια…» Για το πόρισμα της ΤτΕ για την εν λόγο τράπεζα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και πρόεδρος της Εξεταστικής είπε πως έχει ζητηθεί και θα σταλεί στην Επιτροπή της Βουλής και έκρουσε τον κώδωνα στην Αντιπολίτευση «να μην εκτεθείτε, όπως με το Ithaki Resort … Εμείς δε είμαστε με κανένα… Είμαστε απέναντι το ίδιος και τίμια σε όλους. Εμείς θέλουμε να επιστρέψει το δίκαιο στη χώρα μας…»

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version