Σε συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, «αναστέλλονται» οι υπόλοιπες 34 αποφάσεις μετατάξεων που εκκρεμούν υπαλλήλων από ΟΤΑ, υπουργεία και φορείς στην Βουλή.
Αυτό ανακοίνωσε πριν λίγο ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης κάνοντας λόγο για συνέχιση της ανθρωποφαγίας από τα ΜΜΕ. Ανάμεσα σε αυτές που παγώνουν είναι και της κόρης της κυρίας Τασίας Χρισστοδουλοπούλου.
Υποστήριξε ότι είναι απολύτως νόμιμη η διαδικασία, σύμφωνα με το νόμο της Κινητικότητας στο Δημόσιο, και η αναστολή αυτή θα έχει «ουρές» καθώς οι υπάλληλοι αυτοί μπορεί να προσφύγουν εάν δεν προχωρήσουν οι διορισμοί τους στην δικαιοσύνη. Ένα θέμα, που όπως είπε και αυτός δεν θα το αφήσει «έτσι αλλά θα το παρακολουθήσει…»
Ο κ. Βούτσης ανέφερε ότι το να προχωρήσει η Κινητικότητα και στην Βουλή και να αποκατασταθούν αυτοί οι άνθρωποι ήταν θέμα που το έθετε πριν την λήψη της απόφασης και βουλευτής που δεν ήταν από το ΣΥΡΙΖΑ. Επισήμανε ότι η απόφαση για την εφαρμογή της κινητικότητας και αποκατάστασης των μεταταγέντων πάρθηκε στην Επιτροπή κανονισμού από ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΣΥ, ΑΝΕΛ και ΚΚΕ.
Ο πρόεδρος της Βουλής ερωτηθείς να σχολιάσει την δήλωση της κυρίας Χριστοδουλοπούλου είπε ότι δεν θα την σχολιάσει, ο καθένας φέρνει την ευθύνη με την οποία τοποθετείται.
Οργισμένη ήταν η αντίδρασή του αναφορικά με την μετάταξη της πρώην συζύγου του, καθώς ο κ. Βούτσης σύμφωνα με τον Alpha είπε σε έντονο ύφος πως είναι εκπαιδευτικός του υπουργείο Παιδείας και η μετάταξη στη Βουλή έγινε το 2007, πέντε χρόνια πριν ο ίδιος εκλεγεί.
“Η πρώην σύζυγός μου είναι εδώ από το 2007 πριν γίνω εγώ πρόεδρος. Θέλετε να εξαιρεθεί; Δεν ντρεπόμαστε λιγάκι; Το σχόλια έρχεται μετά από πέντε ώρες “πυροβολισμούς”. Δεν θα αναφερόμουν ποτέ. Θέλετε ονόματα από κάθε σόι εδώ μέσα;”, είπε ο κ. Βούτσης.
Την αναστολή της διαδικασίας των μετατάξεων ζήτησε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός, σε επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της Βουλής. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση «παρά το γεγονός ότι ήταν καθόλα νόμιμη, διαφανής και με διακομματική συναίνεση» καθώς «αξιοποιήθηκε από τη ΝΔ για να δημιουργηθούν εντυπώσεις σε ένα κρεσέντο πολιτικής σκοπιμότητας». Κατά τη συνομιλία των δύο ανδρών, αποφασίστηκε από κοινού, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, να προβεί στις σχετικές δηλώσεις ο πρόεδρος της Βουλής.
Το χορό άνοιξαν οι δυο παραιτήσεις συγγενικών προσώπων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ από την διαδικασία πρόσληψης στο Ίδρυμα της Βουλής. Συγκεκριμένα την παραίτησή της από το Ίδρυμα της Βουλής υπέβαλε η Α.Α., θυγατέρα της διευθύντριας του Γενικού Γραμματέα της Βουλής.Ομοίως, παραίτηση υπέβαλε και η Μ.Λ.Σ., θυγατέρα της προϊσταμένης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.
Και οι δυο τους είχαν προσληφθεί στο Ίδρυμα της Βουλής με σύμβαση διάρκειας 12 μηνών. Οι προσλήψεις τους ήταν μόνον δύο από τις συνολικά 32 προσλήψεις που χαρακτηρίστηκαν ρουσφετολογικές ή αλλιώς «βόλεμα των δικών τους παιδιών».
Και μπορεί οι δύο θυγατέρες στελεχών της Βουλής και του ΣΥΡΙΖΑ να επικαλέστηκαν λόγους «ατομικής ευθιξίας» για την παραίτηση, ωστόσο αφήνουν έκθετο και τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.
Θυμίζουμε ότι λίγες ώρες νωρίτερα ο κ. Βούτσης υποστήριζε πως «δεν έχει προσωπικά κανένα απολύτως πρόβλημα με τις προσλήψεις, μετατάξεις κ.λ.π στην Βουλή» και υποστήριζε πως δεν νιώθει την ανάγκη να απολογηθεί για οτιδήποτε.
Ο κ. Βούτσης επιχειρούσε να «αμυνθεί παίζοντας επίθεση» χαρακτηρίζοντας τις λίστες ονομάτων με συγγενικούς δεσμούς με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ως «απαράδεκτο φαινόμενο για τη δημιουργία εντυπώσεων». Όλοι έχουμε λίστες και ξέρουμε τι γίνονταν τα προηγούμενα χρόνια, αλλά δεν τα βγάλαμε στη φόρα, είπε ακόμη ο κ. Βούτσης, αφήνοντας αιχμές για το τι συνέβαινε στο παρελθόν.