Πολιτική

Φίλης: «Δεν είναι αμαρτία να μην κάνεις μια μέρα πρωινή προσευχή στο σχολείο» – Η αντίδραση του δημάρχου Κορινθίων! ΒΙΝΤΕΟ

Νέες αντιδράσεις και συζητήσεις αναμένεται να προκαλέσουν τα όσα είπε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, κατά την επίσκεψή του στο δημοτικό σχολείο Ξυλοκέριζας Κορίνθου.

«Θέλουμε τα παιδιά να είναι πιο ελεύθερα. Δεν είναι ούτε αμαρτία να πείτε ότι μια μέρα δεν θα ξεκινάτε με πρωινή προσευχή στα σχολεία. Δεν θέλουμε φετφάδες. Όχι στην ομοιομορφία στα σχολεία», είπε ο κ. Φίλης.

Παίρνοντας τον λόγο ο δήμαρχος Κορινθίων είπε ότι δεν συμφωνεί. «Θα προκληθούν μεγάλες αντιπαραθέσεις που θα προκαλέσουν διχασμό στην κοινωνία». Γιατί όπως είπε μπορεί ο Σύλλογος Διδασκόντων να αποφασίσει ότι δεν θα γίνεται προσευχή και παρέλαση και η τοπική κοινωνία να αντιδράσει.

Ο κ. Φίλης αναφερόμενος στις παρελάσεις είπε: «Θα είναι καλύτερα μια εκδήλωση στο Σχολείο, παρά να κάνουν παρελάσεις στρατιωτικου χαρακτήρα. Δεν ξέρω τι προσφέρει ο στρατιωτικός σχηματισμός της παρέλασης». Είπε ακόμα ότι θα σεβαστεί την απόφαση του κάθε σχολείου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

πηγη: Korinthostv.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Τα Εξάρχεια δεν είναι άβατο ανομίας ούτε δυστοπία βίας» απαντά ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στα «πυρά» της αντιπολίτευσης
«Διαλύσαμε πιάτσες εμπορίας ναρκωτικών, εξαρθρώσαμε σπείρες και τελικά παραδώσαμε τα Εξάρχεια στους κατοίκους, στους επαγγελματίες και στους επισκέπτες τους»
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης