Ο κ. Φίλης τόνισε πως το πρόβλημα αφορά το σύνολο της ΕΕ και υπενθύμισε ότι οι δράστες είναι νέοι, που ασπάστηκαν τις ακραίες απόψεις των τζιχαντιστών, καθώς οι τελευταίοι βρίσκουν συνεχώς οδούς διείσδυσης στην Ευρώπη. Επισήμανε πως για ν’ αποφευχθεί αυτό, πρέπει, αφενός, να εξαλειφθούν οι ανισότητες εντός της Ευρώπης που κάνουν τους ξένους να αισθάνονται ξένοι ακόμα κι όταν γίνονται Ευρωπαίοι πολίτες και, αφετέρου, να αλλάξει η εικόνα που δίνει η Ευρώπη προς τη Μέση Ανατολή.
Σχετικά με τις προσπάθειες της Ελλάδας για την αντιμετώπιση του προβλήματος, σημείωσε πως δίνεται αγώνας εν μέσω μιας δυσάρεστης και δύσκολης οικονομικής κατάστασης, με ιδιαίτερη βαρύτητα να δίνεται στην εκμάθηση της γλώσσας και στον αθλητισμό, ως μέσα κοινωνικής ένταξης των προσφύγων και ιδιαίτερα των νέων.
Εξάλλου, στο πλαίσιο της συνόδου, ο γενικός γραμματέας Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς Παυσανίας Παπαγεωργίου, ο οποίος συνοδεύει τον υπουργό στις Βρυξέλλες, θα πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων με σκοπό την προώθηση των δράσεων καλών πρακτικών της Ελλάδας που σχετίζονται με την άτυπη εκπαίδευση.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ