Site icon NewsIT

Φλαμπουράρης: Μπορεί να μην υπάρξει συμφωνία τη Δευτέρα – Οι φόροι που έρχονται

20.06.2015 | 14:59
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

"Τον λόγο θα πρέπει να έχει ο λαός" τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, σχετικά με το ενδεχόμενο να τεθούν εκβιαστικά διλήμματα στην ελληνική κυβέρνηση από τους δανειστές κατά τις διαπραγματεύσεις.

Στην τηλεοπτική εκπομπή mega σαββατοκύριακο εμφανίστηκε ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης και μίλησε για το φλέγον ζήτημα της διαπραγμάτευσης.

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης ρωτήθηκε… για όλα, ωστόσο το σημαντικότερο ζήτημα που τέθηκε ήταν σχετικά με το ενδεχόμενο οι δανειστές να προβούν σε εκβιαστικά διλήμματα απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση.

Ο υπουργός Επικρατείας εμφανίστηκε αισιοόδοξος απαντώντας πως θα επέλθει τελική συμφωνία, ωστόσο σημείωσε πως σε περίπτωση που οι ευρωπαίοι εταίροι επιμείνουν σε μία… take it or leave it τακτική, τότε θα πρέπει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, να επιστρέψει αμέσως πίσω και να δώσει στιον ελληνικό λαό την απόφαση.

Όταν ρωτήθηκε αν εννοεί… εκλογές, τόνισε πως αυτή η απάντηση από τον λαό θα πρέπει να δοθεί μέσω δημοψηφίσματος και όχι μέσω εκλογών.

Επιπρόσθετα, ο Αλέκος Φλανμπουράρης έκανε γνωστό πως σήμερα το απόγευμα είναι πολύ πιθανό να υπάρξει επικοινωνία Τσίπρα – Γιούνκερ και συγκεκριμένα μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από την Ρωσία.

Σημείωσε δε, ότι η ελληνική πλευρά δεν θέλει παράταση του υπάρχοντος προγράμματος. “Έχουμε πρόταση για το δημοσιονομικό κενό, για την διευθέτηση του χρέους και για χαλάρωση του προγράμματος ώστε να κινηθεί η οικονομία” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, τόνισε πως “ο ΦΠΑ στα ξενοδοχεία θα αυξηθεί στο 23% από τον Σεπτέμβριο”, σημειώνοντας ότι το μέτρο θα είναι προσωρινό μέχρι να πάρει ανάσα η οικονομία της Ελλάδας.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version