Πολλά έχουν ακουστεί, ενόψει και της παρουσίας του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ απ’ όπου πριν δυο χρόνια είχε ανακοινώσει (ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ) την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, για την αλλαγή του κόμματος από την ημέρα που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας. Ο Αλέκος Φλαμπουράκης εξηγεί αυτή την... αλλαγή.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται από μακριά και πάει μακριά. Συγκρούστηκε με τον εαυτό του και τις βεβαιότητές του και καλείται βιαίως να καταλάβει ότι κάποιες φορές αλλάζεις “θέσεις” για να μην αλλάξεις αξίες». Αυτό τονίζει σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης.
Προσθέτει ότι το κυβερνών κόμμα πρέπει «να ενισχυθεί πολλαπλώς» μέσα από το συνέδριο του Οκτωβρίου, ώστε να μπορέσει να επιτελέσει το «νέο ρόλο του: την κοινωνική γείωση της κυβερνητικής πολιτικής». Διαμηνύει δε για άλλη μια φορά, ότι ούτε πρόωρες εκλογές θα γίνουν ούτε ο “κόφτης” θα ενεργοποιηθεί και οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές για τη δεύτερη δόση αλλά και το χρέος, θα έχουν αίσιο τέλος.
Παράλληλα, επισημαίνει ότι οι ιδιωτικοποιήσεις θα γίνουν, αλλά με αξιοποίηση της ελληνικής περιουσίας και ότι με ξεπούλημά της και χαρακτηρίζει «καθημερινό στοίχημα» την προσέλκυση νέων επενδυτών.
Ακόμη, σχετικά με την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη σύνοδο των σοσιαλδημοκρατών, ο κ. Φλαμπουράρης ξεκαθαρίζει ότι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για ανατροπή της πολιτικής λιτότητας είναι σαφής και ότι όποιος στοιχίζεται έμπρακτα σε αυτή την προσπάθεια είναι σύμμαχος και σημειώνει ότι ο Αλ. Τσίπρας καλεί τους σοσιαλδημοκράτες ηγέτες «να μετατοπιστούν αριστερά, αίροντας τη στήριξή τους στη νεοφιλελεύθερη πολιτική, ώστε η μετατόπισή τους, συναρτώμενη με τις κοινωνικές διεργασίες, να οδηγήσει σε αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων υπέρ των λαϊκών συμφερόντων», σημειώνει.
Τέλος, ο κ. Φλαμπουράρης απαντώντας σε ερώτηση για τη φημολογία σχετικά με την πρόσφατη ναυτική τραγωδία στην Αίγινα, αναφέρει: «Η Αριστερά έχει δώσει μεγάλους αγώνες για την ελευθερία της γνώμης και την ελευθεροτυπία. Η Δικαιοσύνη καλείται και στην περίπτωσή μας (σ.σ. τραγωδία στην Αίγινα) να προστατεύσει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τη δημοκρατία. Αντίστοιχα, υποχρέωση του πολιτικού συστήματος είναι να προστατεύσει την ποιότητα του δημόσιου λόγου».
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ