Πολιτική

Φλαμπουράρης: Εκλογές το συντομότερο δυνατό – «Δεν θα έχει τύχη το κόμμα Λαφαζάνη – Για Ζωή: «Αρχηγός δεν γίνεσαι από την τηλεόραση»

- «Δεν μπορούν να σκοτώσουν πολιτικά τον Αλέξη Τσίπρα. Είναι στους αγώνες από τα 15 του»
- Ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης για την ενδεχόμενη αποχώρηση του κ. Λαφαζάνη θυμήθηκε την ρήση Αβέρωφ: «Όποιος φεύγει από το μαντρί τον τρώει ο λύκος»
- Σκληρός και για την Ζωή Κωνσταντοπούλου:
- Είπε ότι θα μπορούσε να είναι η καλύτερη Πρόεδρος της Βουλής αλλά δεν τα καταφέρνει λόγω… προσωπικότητας
- Ζήτησε να δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης αλλιώς εκλογές το συντομότερο δυνατό
- Θα συνεργαστεί και μετεκλογικά η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ γιατί έχει πάει άψογα

Έκκληση να δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση απήυθυνε ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης. Ο κ. Φλαμπουράρης, μιλώντας στο πρωινό του Mega είπε:

«Η ψήφος εμπιστοσύνης πρέπει να ζητηθεί. Εμείς θέλουμε μια ουσιαστική πλειοψηφία. Άρα ζητάμε από τους 162 βουλευτες να στηρίξουν την κυβέρνηση. Ετσι μπορούν να αποφευχθούν οι εκλογές. Το μέτρο είναι 162 συν πλην ενας όχι 151νας», είπε ο κ. Φλαμπουράρης.

Αναφερόμενος στην Αριστερή Πλατφόρμα είπε:

«Αν πέσει η κυβέρνηση θα πέσει εκ των έσω. Δεν θα την ρίξει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Δυστυχώς θα πέσει από αριστερούς βουλευτές. Η κυβέρνηση δεν θέλει εκλογές αλλά αν αναγκαστούμε θα πάμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα».

Για το αν θα είναι στις λίστες βουλευτές της Αριστερής Πλατφόρμας είπε:

«Αυτά θα βρεθούν με δημοκρατικές διαδικασίες. Η λογική είναι ότι αυτός που δεν ψηφίζει την κυβέρνηση δεν θα δεχθεί να μπεί στο ψηφοδέλτιο».

Για το αν θα διασπαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Φλαμπουράρης είπε:

«Η ζωή θα δείξει αν θα χωρίσουν οι δρόμοι μας. Εγώ πιστεύω ότι προβληματίζονται τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας. Είναι λογικό γιατί μια ιστορία τόσων χρόνων δεν μπορείς να την πετάξεις στον δρόμο. Για πρώτη φορά στην Ευρώπη έχουμε κυβέρνηση της Αριστεράς με ψήφο του λαού. Θεωρώ ότι το σκέφτονται στην Αριστερή Πλατφόρμα. Ξέρουν ότι με την δική τους ψήφο θα πέσει η κυβέρνηση της Αριστεράς. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει. Για πολιτικές διαφωνίες».

Στο ερώτημα αν κάποιοι επιχειρούν πολιτικά να σκοτώσουν τον Αλέξη Τσίπρα είπε: «Δεν μπορούν να κάνουν κάτι τέτοιο. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι αγωνιστής της Αριστεράς από τα 15 του και είναι συνεπής. Αντιστοιχείται με τις ανάγκες του κόσμου. Μετουσιώνει σε πολιτική τις ανάγκες του κόσμου. Ανεξάρτητα αν αυτό έρχεται σε κόντρα με την ιδεολογία του. Όταν το κάνει αυτό ένας ηγέτης δεν σκοτώνεται».

Ο κ. Φλαμπουράρης παραδέχθηκε ότι έγιναν λάθη προεκλογικά λέγοντας ότι: «Όταν ξεκινήσαμε προεκλογικά πιστεύαμε ότι υπήρχε και άλλη λύση. Κάναμε λάθος. Το ένα ήταν ότι ο συσχετισμός των δυνάμεων ήταν αρνητικός στην Ευρώπη και πιστεύαμε ότι θα υποχωρούσαν. Η δεύτερη λάθος εκτίμηση ήταν ότι είχαμε εκτιμήσει υπερβολικά τις δυνάμεις που είχαμε ως χώρα του Νότου».

Για τον Παναγιώτη Λαφαζάνη:

«Δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της στιγμής. Αυτό είναι το κρίσιμο θέμα. Να αφουγκραστείς ποιές είναι οι ανάγκες. Εχουμε 1,5 εκατ. ανέργους και πρέπει να βρεθούν θέσεις εργασίας για να μπουν μέσα στην ζωή. Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η επανεκκίνηση της οικονομίας».

Για το κόμμα Λαφαζάνη:

«Δεν θα έχει μεγάλη τύχη το κόμμα Λαφαζάνη. Ο Λαφαζάνης είναι ισχυρό όνομα της Αριστεράς και θα συμβάλλει να μην γίνει περιθώριο και να μην γίνει η Αριστερά παρένθεση».

Όταν ρωτήθηκε αν με την κα Κωνσταντοπούλου το διαζύγιο είναι οριστικό:

Αρχικά απάντησε χαριτολογώντας: «Παντρεμένη είναι» και πρόσθεσε: «Η στάση της την τελευταία μέρα στην Βουλή έδειξε διαφοροποίηση. Η κα Κωνσταντοπούλου ενώ θα μπορούσε να είναι η καλύτερη Πρόεδρος της Βουλής δυστυχώς έμπλεξε με τα πολύ εσωτερικά και έχασε την ευκαιρία. Της δόθηκε η ευκαιρία με 250 ψήφους αλλά έχει δημιουργήσει προβλήματα. Δεν την βλέπω αρχηγό κόμματος. Οι αρχηγοί κομμάτων δεν γίνονται έτσι. Δεν γίνονται από την τηλεόραση. Οι αρχηγοί κομμάτων της Αριστεράς γίνονται μέσα από τους αγώνες. Ο Τσίπρας είναι από τα 15 του στους αγώνες. Όλοι οι ηγέτες της Αριστεράς έχουν βγει μέσα από αγώνες. Είναι πως φτιάχνεις την προσωπικότητά σου. Για την διεκδίκηση ηγετικού ρόλου δεν βλέπω προσωπική ατζέντα. Μπορεί να διεκδικεί το δίκιο της. Όλα αυτά απορρέουν από την προσωπικότητα του ανθρώπου. Αλλιώς ήταν ο Μεϊμαράκης αλλιώς η Ζωή. Οι φιλοδοξίες είναι θεμιτές».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης: Είμαστε με την Ομάδα Αλήθειας και με κάθε αλήθεια που εκφράζεται – Αυτοί που μας κατηγορούν από την αντιπολίτευση είναι θύτες
«Φοβερή αποκάλυψη. Ένας ιδιώτης πληρώνει άλλους ιδιώτες. Τα παιδιά της ομάδας αλήθειας έχουν βγει με ονόματα» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα δημοσιεύματα για την Ομάδα Αλήθειας
Ο Παύλος Μαρινάκης στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ανάρτηση στο TikTok για το ψηφιακό φροντιστήριο – «Δίνει την ευκαιρία σε χιλιάδες μαθητές να προετοιμαστούν για τις Πανελλαδικές»
Όπως τονίζει στο βίντεο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το ψηφιακό φροντιστήριο το παρακολουθούν ήδη 49.000 μαθητές και είναι εντελώς δωρεάν
Πανελλήνιες εξετάσεις
Το χρονοδιάγραμμα για τις έρευνες υδρογονανθράκων από τη Chevron νότια της Κρήτης – «Αγκάθι» η Τουρκία για το καλώδιο Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ
Υπεγράφη από τον Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Σταύρο Παπασταύρου, η δεύτερη υπουργική απόφαση, με την οποία προσδιορίζονται οι ακριβείς θαλάσσιες συντεταγμένες για έρευνες υδρογονανθράκων
Πλοίο 3