Πολιτική

Φώφη Γεννηματά – Ιταλία: «Βαθύτατη θλίψη για τον θάνατο της προοδευτικής πολιτικού»

Και στη γειτονική Ιταλία δημοσιεύτηκαν μηνύματα για τη Φώφη Γεννηματά, την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ η οποία νικήθηκε από τον καρκίνο μόλις στα 56 της χρόνια. «Βαθύτατη θλίψη» εκφράζει το ιταλικό Δημοκρατικό Κόμμα.

Στο μήνυμά του για τη Φώφη Γεννηματά η διεύθυνση του ιταλικού κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος δήλωσε τη «βαθύτατη θλίψη του για τον θάνατο μίας σημαντικής προοδευτικής πολιτικού».

Παράλληλα, σε σχόλιά τους τα ΜΜΕ της Ιταλίας αναφέρονται στην ουσιαστική προσπάθεια της προέδρου του ΚΙΝΑΛ να διατηρήσει ζωντανή και δραστήρια μία δύναμη της κεντροαριστεράς, με ιδιαίτερη ευαισθησία στα θέματα της οικολογίας και της υπεράσπισης της μεσαίας τάξης πολιτών, οι οποίοι επλήγησαν από σχεδόν μια δεκαετία οικονομικής κρίσης.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνάντησε οικογένειες που έχουν ενταχθεί στα προγράμματα «Σπίτι μου Ι» και «Εξοικονομώ – Ανακαινίζω»
Οι δικαιούχοι ανάφεραν ότι το κόστος εξυπηρέτησης του δανείου που έχουν λάβει είναι σαφώς χαμηλότερο συγκριτικά με το ενοίκιο που πλήρωναν
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνάντησε οικογένειες που έχουν ενταχθεί στα προγράμματα «Σπίτι μου Ι» και «Εξοικονομώ – Ανακαινίζω»
Χαμός στη δίκη του Πάνου Καμμένου με μάρτυρα κατηγορίας τον Νίκο Κοτζιά: Απειλές, καταγγελίες και παρέμβαση της αστυνομίας
Ο μάρτυρας υπεράσπισης κατήγγειλε πως δέχτηκε απειλές από τον Νίκο Κοτζιά με αποτέλεσμα οι δικηγόροι του Πάνου Καμμένου να ζητήσουν την άμεση σύλληψή του
Χαμός στη δίκη του Πάνου Καμμένου με μάρτυρα κατηγορίας τον Νίκο Κοτζιά: Απειλές, καταγγελίες και παρέμβαση της αστυνομίας