Σάββατο, 17 Αυγ.
31oC Αθήνα

Φορτσάκης: Ο Φίλης διόρισε σύμβουλό του διευθυντή στην Σιβιτανίδειο

Φορτσάκης: Ο Φίλης διόρισε σύμβουλό του διευθυντή στην Σιβιτανίδειο

Για διορισμό συμβούλου του στην θέση του διευθυντή της Σιβιτανιδείου καταγγέλει τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, ο βουλευτής της ΝΔ, Θεόδωρος Φορτσάκης.

Όπως καταγγέλει ο κ. Φορτσάκης, ο κ. Φίλης διόρισε τον κύριο Δημήτρη Ζέρβα, σύμβουλό του στο υπουργείο Παιδείας και τέως Διευθυντή του γραφείου του τέως Υπουργού Παιδείας κυρίου Αριστείδη Μπαλτά, στη θεση του Διευθυντή της Σιβιτανιδείου Δημόσιας Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων.

Μιλώντας στο Newsit.gr, ο Θεόδωρος Φορτσακης τονίζει: «Σχετικές αιτήσεις υπέβαλαν τέσσερις ενδιαφερόμενοι, ένας εκ των οποίων ήταν και ο κύριος Δημήτρης Ζέρβας, μαθηματικός, τέως Διευθυντής του γραφείου του τέως Υπουργού Παιδείας κυρίου Αριστείδη Μπαλτά και σύμβουλος του Υπουργού Παιδείας κυρίου Νίκου Φίλη. Κατόπιν της διεξαγωγής της σχετικής διαδικασίας, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς (!), με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας κυρίου Νίκου Φίλη, την θέση κατέλαβε ο κύριος Ζέρβας».

Και συνέχισε: «Για όσους δεν γνωρίζουν τον κ. Ζέρβα είναι ο άνθρωπος που πριν από λίγους μόνο μήνες ως διευθυντής του γραφείου του κυρίου Μπαλτά είχε δηλώσει ότι «εμείς δεν χρησιμοποιούμε στελέχη του γραφείου του Υπουργού για θέσεις διοικήσεων oργανισμών» και φαίνεται να είχε εκδηλώσει, θεωρητικά τουλάχιστον, την απέχθειά του προς τη συνήθη κομματική πρακτική κατάληψης θέσεων από ημετέρους».

Ο κ. Φορτσάκης ζητεί την άμεση δημοσιοποίηση των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων του κυρίου Ζέρβα, ιδίως εκείνων στα οποία κρίθηκε ότι υπερέχει έναντι των ανθυποψηφίων του. «Αλλιώς δεν υπάρχει», συνεχίζει ο βουλευτής της ΝΔ.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε