Πολιτική

Φως στο τούνελ του χρέους! Ζητά συναίνεση για την ελάφρυνση η Λαγκάρντ

Το ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, μετά και την ψήφιση του τέταρτου μνημονίου, έθεσε μετ' επιτάσεως η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου, που βρίσκονται στο Μπάρι της Ιταλίας στο πλαίσιο τηςΣυνόδου των υπουργών Οικονομικών των G7.

Η Κριστίν Λαγκάρντ, επιμένει στο ζήτημα της συμφωνίας, ώστε να μπορέσει το Ταμείο να λάβει μέρος στο ελλνικό πρόγραμμα. Η διευθύντρια του Ταμείου, μίλησε στα μέλη της διοίκησης του Ταμείου για τα ταξίδια της στην Ιταλία και την Κίνα και ακριβώς σ’ αυτό το πλαίσιο μίλησε και για την Ελλάδα, αβν και η συνεδρίαση δεν αφορούσε συγκεκριμένα την Ελλάδα.

Στις συζητήσεις συμμετέχουν η επικεφαλής του ΔΝΤ, ο διευθυντής Ευρώπης Πολ Τόμσεν και η κ. Ντέλια Βελκουλέσκου. Αναφορικά με τη συνομιλία που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Πεκίνο, η κ. Λαγκάρντ έκανε απλά μία γενική αναφορά στη συνάντηση, αλλά όχι στο περιεχόμενο της.

Πηγή: mignatiou.com

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Μια αποφασιστική νίκη για την πολιτική μας οικογένεια, τη Γερμανία και την Ευρώπη», το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για της εκλογές στη Γερμανία
Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον πρόεδρο του CDU Φρίντριχ Μερτς - «Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: θα είστε ο επόμενος καγκελάριος της Γερμανίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης: Μείωση ασφαλιστικών εισφορών, ειδική ομάδα για το πετρέλαιο στους αγρότες και αύξηση δαπανών για το «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»
Δημιουργείται λιμάνι διαφυγής στη Σαντορίνη, στα 2 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα τον Ιανουάριο, αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στην κυριακάτικη ανασκόπηση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Thessaloniki Summit
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: Τίποτα δεν μπορεί να αποφασιστεί για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία, είπε ο πρωθυπουργός
«Η Ευρώπη πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης», τόνισε ο Ουκρανός Πρόεδρος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Κυριάκος Μητσοτάκης: «130 αστυνομικοί στον προαστιακό και στα λεωφορεία» – Ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα αστυνόμευσης
«Με την ολοκλήρωση του πιλοτικού προγράμματος, η πολιτική αυτή θα εφαρμοστεί σε όλο το δίκτυο της Αττικής με ειδικό σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ