Κυριακή, 7 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Φώτα, κάμερα, πάμε… briefing!

Φωτογραφία ΑΡΧΕΙΟΥ - Πηγή: Eurokinissi
Φωτογραφία ΑΡΧΕΙΟΥ - Πηγή: Eurokinissi

Τα φώτα του briefing ανάβουν ξανά μετά από σχεδόν τρία χρόνια. Σήμερα, για πρώτη φορά, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης θα ανέβει στο βήμα για να “αντιμετωπίσει” τους πολιτικούς συντάκτες, Έλληνες και ξένους.

Το ραντεβού του κυβερνητικού εκπροσώπου με τους δημοσιογράφους έχει οριστεί για τις 12:30. Πρώτα θα γίνει η ενημέρωση των Ελλήνων πολιτικών συντακτών και στη συνέχεια των ξένων ανταποκριτών.

Το πρώτο briefing, που τότε απλά λεγόταν ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, έγινε επί Ανδρέα Παπανδρέου, το 1982, από τον Δημήτρη Μαρούδα. Ακολούθησε ο Κώστας Λαλιώτης, το 1985 και για ένα εξάμηνο, πριν τον διαδεχτεί ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.

Από το βήμα όπου θα ανέβει σήμερα ο Γαβριήλ Σακελλαρίδη έχουν περάσει στο παρελθόν ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο νυν επικεφαλής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης, ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Βασίλης Μαγγίνας.
Ο τελευταίος κυβερνητικός εκπρόσωπος που έκανε ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ήταν ο Παντελής Καψής, επί κυβέρνησης Λουκά Παπαδήμου.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε