Πολιτική

Φωτιά στην Αττική: Έκτακτη διυπουργική σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ολοκληρώθηκε η έκτακτη διυπουργική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για την μεγάλη φωτιά που έπληξε την Αττική.

Στη σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκης συζητήθηκε η μεγάλη φωτιά  που κατέκαψε χιλιάδες στρέμματα στην Αττική, αλλά και η αρωγή εκ μέρους του κράτους στους πληγέντες από την πυρκαγιά. 

Νωρίτερα το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε ότι, σε συνεργασία με όλα τα εμπλεκόμενα υπουργεία, ενεργοποιεί το πλαίσιο της κρατικής αρωγής για τη στήριξη περιοχών της Αττικής που επλήγησαν από την πυρκαγιά της 11ης Αυγούστου 2024, μέρος των οποίων ισχύει και για άλλες περιοχές που επλήγησαν από πυρκαγιές το καλοκαίρι του 2024.

Η σύσκεψη πραγματοποιείται στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και σε αυτήν συμμετέχουν εκτός του πρωθυπουργού, και του αρμόδιου υπουργού κ. Βασίλη Κικίλια, οι κ.κ. υπουργοί, ΥΠΕΘΑ Νίκος Δένδιας, ΠΡΟ.ΠΟ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ΥΠΕΞ Γιώργος Γεραπετρίτης, υπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος, υπουργός Υποδομών Χρήστος Σταϊκούρας, ο περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης, Χρήστος Τριαντόπουλος, υπουργός Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης, ο διοικητής του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο αρχηγός της ΕΛΑΣ Δημήτρης Μάλλιος, ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Θοδωρής Βαγιάς, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Δημήτρης Χούπης, οι υπουργοί Επικρατείς Μάκης Βορίδης και Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιώργος Μυλωνάκης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης, Ευάγγελος Τουρνάς, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, Αναστάσιος Μάνος. Στην σύσκεψη θα συνδεθούν οι Σταμπουλίδης, Πετραλιάς, Παπαθανάσης και Κοντογεώργης.

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η ανάγνωση των συλλαλητηρίων για τα Τέμπη από το Μαξίμου, η δέσμευση Μητσοτάκη και η αντίστροφη μέτρηση για προανακριτικές
Στο εσωτερικό της «γαλάζιας» παράταξης  είναι πολλοί αυτοί που εκτιμούν ότι τα χθεσινά συλλαλητήρια δημιουργούν ένα νέο πολιτικό περιβάλλον
Συλλαλητήριο για τα Τέμπη στην Αθήνα
Γεραπετρίτης – Ρούμπιο: 45λεπτη συνάντηση σε θερμό κλίμα για ελληνοαμερικανικές σχέσεις και Ουκρανία
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης ανέφερε στον Μάρκο Ρούμπιο ότι ανεξαρτήτως της αντιπαράθεσης Τραμπ - Ζελένσκι, η Ευρώπη παραμένει πιστή σε μία δίκαιη και βιώσιμη λύση για την Ουκρανία
Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης και ο Αμερικανός ομόλογός του, Μάρκο Ρούμπιο στην Ουάσινγκτον
Μαρινάκης για τα επεισόδια μετά τα συλλαλητήρια για τα Τέμπη: «Νοσηρές μειοψηφίες προσπάθησαν να αμαυρώσουν μία ημέρα πένθους»
«Η πολιτεία το πάνδημο αίτημα του "ποτέ ξανά" να το μετατρέψει σε ακόμη περισσότερες πολιτικές για ασφαλείς σιδηροδρόμους» τονίζει σε ανακοίνωσή του
Επεισόδια στο Σύνταγμα μετά το συλλαλητήριο για τα Τέμπη