Site icon NewsIT

Φωτιές άναψαν στην Βουλή οι απολύσεις στο Δημόσιο

30.09.2014 | 13:58
Φωτιές άναψαν στην Βουλή οι απολύσεις στο Δημόσιο

Νέα κόντρα της κυβέρνησης με το ΣΥΡΙΖΑ, αυτή τη φορά για τις απολύσεις στο δημόσιο, με την Εύη Χριστοφιλοπούλου να δηλώνει πως έρχεται η ώρα που θα καταργηθεί η απομάκρυνση από τον δημόσιο με αριθμητικούς στόχους και θα βλέπουν την πόρτα της εξόδου μόνο όσοι παρανομούν.

«Κάποια στιγμή πρέπει να ξεκαθαρίσει η ήρα από το στάρι» για τους παρανομούντες δημοσίους υπαλλήλους» δήλωσε η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, «σηκώνοντας το γάντι» που της πέταξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος, με αφορμή τον αναδρομικό έλεγχο των συμβάσεων των δημοσίων υπαλλήλων, καταγγέλοντας ότι… την ώρα που έχει επέλθει παραγραφή όλων των πράξεων υπουργών και πρωθυπουργών «που οδήγησαν τη χώρα στη χρεωκοπία», η κυβέρνηση αναγορεύει σε μείζον ζήτημα τον αναδρομικό έλεγχο μετατροπής των συμβάσεων της κυβέρνησης Καραμανλή, προκειμένου να βρει τη μεγάλη δεξαμενή των απολύσεων που υπαγορεύει το μνημόνιο, όπως είπε.

«Η κυβέρνηση με τις επίμαχες διατάξεις που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι αν κάποιος πλαστογράφησε ή παρανόμησε με δική του υπαιτιότητα δεν έχει θέση στο δημόσιο» απάντησε η κ. Χριστοφιλοπούλου και κατηγόρησε την Κουμουνδούρου ότι «υποστηρίζει ότι πρέπει να προστατευτούν αυτοί που παρανόμησαν, είπε. «Πάμε πλέον στο τέλος των αριθμητικών στόχων και τελειώνει αυτή η δύσκολη και επίπονη περίοδος για τη χώρα γιατί πλέον θα απολύονται μόνο όσοι έχουν πλαστογραφήσει και παρανομήσει» ξεκαθάρισε η κ. Χριστοφυλλοπούλου και κάλεσε τα κόμματα να στηρίξουν το νομοσχέδιο «γιατί στηρίζετε την νομιμότητα και τη δικαιοσύνη».

«Η αριστερά δεν επιδοκιμάζει την παραμικρή τυπική παρανομία των υπαλλήλων – ίσως και με την προτροπή των πολιτικών τους προστατών που βρίσκονται στην εξουσία- αλλά δεν μπορεί να δεχτεί τις ασύμμετρες συνέπειες κάποιων παραπτωμάτων» δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Μητρόπουλος.

Η κόντρα έγινε κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη δυνατότητα ελεύθερης διάθεσης δημοσίων εγγράφων και πληροφοριών προς τρίτους, στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής. Βάσει του νέου νόμου όλα τα δεδομένα του δημόσιου τομέα είναι ελεύθερα προς διάθεση, με την επιφύλαξη αυτών που προστατεύονται από το ιδιωτικό απόρρητο, καθώς και όσα αναφέρονται σε ζητήματα εθνικής ασφαλείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΣΥΡΙΖΑ: λάθος ο υπολογισμός των συντάξεων του Δημοσίου

Πρόταση Μανιάτη για φοροαπαλλαγή των ιδιοκτητών ακινήτων για την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών

Μυρίζουν… εκλογές! – Παραιτήθηκαν τρεις γενικοί γραμματείς

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version