Site icon NewsIT

Φρέντι Μπελέρης: Κίνηση αποκλιμάκωσης από την Αλβανία η άδεια που μου δόθηκε

20.07.2024 | 09:47
Φρέντι Μπελέρης: Κίνηση αποκλιμάκωσης από την Αλβανία η άδεια που μου δόθηκε

«Κίνηση αποκλιμάκωσης» χαρακτήρισε ο ευρωβουλευτής, Φρέντι Μπελέρης, την άδεια που του έδωσαν οι Αρχές της Αλβανίας, προκειμένου να μεταβεί στο Στρασβούργο για την ορκωμοσία του.

«Θεωρώ ότι η άδεια που μου δοήθηκε είναι μια κίνηση αποκλιμάκωσης αλλά δεν ξέρω τη συνέχεια», τόνισε ο ευρωβουλευτής Φρέντι Μπελέρης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Η υποδοχή μου στο “Ελ. Βενιζέλος” όταν έφτασα από την Αλβανία ήταν συγκινητική», ανέφερε και επισήμανε για τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως «ασφαλώς με υποδέχτηκε ο πρωθυπουργός αυτό με κάνει περήφανο και με γεμίζει με ευθύνη για να ανταποκριθώ στο έργο μου».

«Στις Βρυξέλλες όλοι είχαν μια καλή κουβέντα να πουν και διευκολύναν όλη την παρουσία μου εκεί», σημείωσε.

«Υπάρχει αίτημα να αποφυλακιστώ με τα 2/3 της ποινής όπως ο κάθε κρατούμενος στην Αλβανία, έχω εκτίσει τα 2/3, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το αλβανικό δικαστήριο να αποφασίσει να βγω, αλλιώς στα μέσα Οκτωβρίου οπότε και λήγει η ποινή», απάντησε σε ερώτηση για το τι θα γίνει από εδώ και πέρα.

«Οι προτεραιότητες μου είναι να μάθω τις αρμοδιότητες ενός ευρωβουλευτή, θα ασχολήθώ με το να φωτίσω τα προβλήματα που έχουν τα μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας, αλλά θέλω να ασχοληθώ με όλα τα θέματα που αφορούν την πατρίδα μας», σχολίασε.

«Ποτέ δεν ήταν στόχος μου να πολιτευτώ στην Ελλάδα», είπε ακόμα μεταξύ άλλων ο κ. Μπελέρης.

«Δυστυχώς αυτές οι πραξικοπηματικές ενέργειες μας ανάγκασαν να έχουμε μία απάντηση. Η απάντηση νομίζω ήταν η πιο κατάλληλη. Ένα θέμα που ήθελαν να το κάνουν διμερές οι αλβανικές αρχές με την κίνησή του ο πρωθυπουργός το έκανε ευρωπαϊκό κι έτσι κανείς πια δεν μπορεί να κρυφτεί. Ευρώπη χωρίς να γίνεται σεβαστό το κράτος Δικαίου, το δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι, το τεκμήριο της αθωότητας δεν μπορεί να υπάρξει», κατέληξε.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version