Τετάρτη, 17 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Φρέντι Μπελέρης στο newsit.gr: «Σε καμία άλλη χώρα της Ευρώπης δεν θα μπορούσε να στηθεί μια τέτοια σκευωρία όπως αυτή που έζησα»

Φρέντι Μπελέρης στο newsit.gr: «Σε καμία άλλη χώρα της Ευρώπης δεν θα μπορούσε να στηθεί μια τέτοια σκευωρία όπως αυτή που έζησα»

Για την περιπέτεια που έζησε αλλά και το νέο πόστο που αναλαμβάνει στο ευρωκοινοβούλιο μίλησε στο newsit.gr ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Φρέντι Μπελέρης. 

«Η περιπέτειά μου δείχνει πόσο προβληματικό είναι το κράτος δικαίου στην Αλβανία», τόνισε ο Φρέντι Μπελέρης.

Ο άνθρωπος που κυνηγήθηκε και φυλακίστηκε από την κυβέρνηση του Έντι Ράμα και παρότι εξέλεγη δήμαρχος Χειμάρας τελικά δεν του επετράπη ποτέ να αναλάβει τα καθήκοντά του, πλέον δηλώνει αποφασισμένος ως  ευρωβουλευτής να διεθνοποιήσει τις πιέσεις που δέχεται η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία.

«Σε καμία άλλη χώρα της Ευρώπης δεν θα μπορούσε να στηθεί μια τέτοια σκευωρία και να εκτυλιχθεί μια ανάλογη παρωδία δίκης όπως αυτή που έζησα. Αυτά θα αποδειχθούν εξάλλου και στην προσφυγή που θα κάνω στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Σε μια χώρα όπου το κράτος δικαίου αμφισβητείται είναι λογικό η διαφθορά να γιγαντώνεται. Ελπίζω οι πάντες στην Αλβανία να αντιληφθούν ότι η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας προϋποθέτει σημαντικές αλλαγές σε αυτούς τους τομείς».

Ο Φρέντι Μπελέρης ευχαριστεί τον βουλευτή Άγγελο Συρίγο και του συνεργάτη του πρωθυπουργού Σταύρο Παπασταύρο τονίζοντας ότι δεν αισθάνθηκε ούτε μια στιγμή μόνος.

«Με στήριξε πολύ από την πρώτη στιγμή και δεν ένιωσα μόνος ούτε στιγμή. Η στήριξη από τον Έλληνα πρωθυπουργό, από στενούς συνεργάτες του, από την ελληνική πρεσβεία στα Τίρανα μου έδωσε δύναμη να σταθώ όρθιος. Το ίδιο φυσικά και η στήριξη της οικογένειας και των φίλων μου. Με την απόφασή του να με κατεβάσει υποψήφιο στις Ευρωεκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε ένα μήνυμα στήριξης σε όλο τον Ελληνισμό και του είμαι ευγνώμων γι αυτό. Και θέλω με την ευκαιρία να ευχαριστήσω και τα ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης που από την πρώτη στιγμή μου συμπαραστάθηκαν ενημερώνοντας την κοινή γνώμη για τις μεθοδεύσεις σε βάρος μου».

Αναφερόμενος στις προτεραιότητές του ο Φρέντι Μπελέρης αναφέρει: «Προτεραιότητά μου στην Ευρωβουλή θα είναι τα ζητήματα κράτους δικαίου και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Θα μετέχω εξάλλου στην αρμόδια επιτροπή του Κοινοβουλίου οπότε και θεσμικά θα είναι στο αντικείμενό μου. Η υπόσχεση που θέλω να δώσω είναι ότι θα εργαστώ σκληρά, μεθοδικά, θα συνεργαστώ με όλους για να είμαι χρήσιμος στην παράταξή μου και κυρίως στη πατρίδα μας. Ξέρω ότι ψηφίστηκα κυρίως για συμβολικούς και συναισθηματικούς λόγους, αλλά δεν θα μείνω σε αυτό. Την εμπιστοσύνη των πολιτών αλλά και όσων με στήριξαν θα κάνω τα πάντα για να την τιμήσω».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις