Πολιτική

FT: Ο Βαρουφάκης απείλησε τον Τσίπρα ότι θα πάρει μαζί του βουλευτές και θα φύγει απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ

Η στάση του Γιάνη Βαρουφάκη προκαλεί ανησυχία στην κυβέρνηση λένε οι Financial Times βάζοντας μάλιστα τίτλο στο σχετικό δημοσίευμα "Βγήκαν τα μαχαίρια για τον Τσίπρα την ώρα που οι σκληροπυρηνικοί του ΣΥΡΙΖΑ απειλούν με ανταρσία".

Μάλιστα σύμφωνα με του Financial Times στον ΣΥΡΙΖΑ οι “δυνιτικοί” αντάρτες μετριούνται σε 20 με 30 και φαίνεται ότι τις τελευταίες ημέρες ο Πρωθυπουργός και ολι συνεργάτες του αποφάσισαν να τους αγνοήσουν προτείνοντας μια λίστα με αξιόπιστα μέτρα προς τους εταίρους της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τους FT ο Γιάνης Βαρουφάκης εκτόξευσε απειλές για αποσκίρτηση από το κόμμα και μάλιστα συνοδεία άλλων βουλευτών όταν με προτροπή υψηλόβαθμων Ευρωπαίων πολιτικών ο Α. Τσίπρας του πρότεινε να παραιτηθεί…

Την ίδια ώρα, σημειώνουν οι FT, πολλοί εντός του ΣΥΡΙΖΑ ανησυχούν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα συμφωνήσει σε αυξήσεις φόρων και περικοπές συντάξεων, μέτρα που από τη θέση της αντιπολίτευσης χαρακτήριζαν ως “βάρβαρα” και “απαράδεκτα”.

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: Τίποτα δεν μπορεί να αποφασιστεί για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία, είπε ο πρωθυπουργός
«Η Ευρώπη πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης», τόνισε ο Ουκρανός Πρόεδρος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Κυριάκος Μητσοτάκης: «130 αστυνομικοί στον προαστιακό και στα λεωφορεία» – Ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα αστυνόμευσης
«Με την ολοκλήρωση του πιλοτικού προγράμματος, η πολιτική αυτή θα εφαρμοστεί σε όλο το δίκτυο της Αττικής με ειδικό σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ