Παρασκευή, 5 Ιουλ.
24oC Αθήνα

Γ. Γιακουμάτος: “Είμαι κερί αναμένο” – Προσχεδιασμένες οι διώξεις – “Μπήκα στην πολιτική με 4 σπίτια και μου έμεινε 1 υποθηκευμένο”

Γ. Γιακουμάτος: “Είμαι κερί αναμένο” – Προσχεδιασμένες οι διώξεις – “Μπήκα στην πολιτική με 4 σπίτια και μου έμεινε 1 υποθηκευμένο”

 – Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος δηλώνει πως εργάζεται εκεί ως ειδικός παθολόγος και κόβει τιμολόγιο
– Δηλώνει υπερήφανος για τον αδελφό του χαρακτηρίζοντάς τον έντιμο και νομοταγή έλληνα πολίτη
– Καταγγέλλει ότι ασκήθηκαν πιέσεις στη ΓΑΔΑ σε ανθρώπους για να καταθέσουν εναντίον του
– Θεωρεί πως πίσω από τις διώξεις δεν βρίσκονται απλά θεσμικά όργανα

Τη δική του εκδοχή για τις διώξεις των συγγενικών του προσώπων έδωσε σήμερα με δελτίο τύπου ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γεράσιμος Γιακουμάτος.

Ο κ. Γιακουμάτος έσπευσε να υπεραμυνθεί του έργου που προσφέρει η Φροντίδα Ηλικιωμένων Άγιος Χαράλαμπος, λέγοντας πως λειτουργεί αδιαλείπτως απο το 1981 και όλα αυτά τα χρόνια παρά τους επανειλημμένους ελέγχους που έχει υποστεί, διευκρινίζοντας πως ορθώς γίνονται οι έλεγχοι, “δεν υπήρξε το παραμικρό που θα μπορούσε να θέσει σε αμφισβήτηση την εξαιρετική φήμη που απολαμβάνει”.

Κάνει λόγο για μία πρότυπη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων για την οποία δεν έχει εκφραστεί κανένα παράπονο. Σχετικά με τη δική του σχέση με αυτόν τον οίκο ευγηρίας δηλώνει πως δεν έχει την παραμικρή εταιρική σχέση είτε ως μέτοχος είτε ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και απλά εργάζεται εκεί ως γιατρός ειδικός παθολόγος. Μάλιστα, αναφέρει πως προσφέρει τις υπηρεσίες του έναντι τιμολογίου και είναι η μόνη σχέση που έχει με τη μονάδα. 

Για τον αδελφό του που βαρύνεται με κατηγορίες, δηλώνει πως ο Δημήτρης Γιακουμάτος είναι ο διευθύνων σύμβουλος της μονάδας και δήλωσε πως είναι υπερήφανος για τον αδελφό του, τον οποίο χαρακτήρισε έντιμο, εργατικό, νομοταγή και καλό έλληνα πολίτη. Ωστόσο, στο δελτίο τύπου ο κ. Γιακουμάτος δεν αναφέρεται ούτε μία φορά ονομαστικά για την περίπτωση της συζύγου του που επίσης διώκεται. 

Για τον έλεγχο από την οικονομική αστυνομία, δήλωσε πως ξεκίνησε πριν από δέκα μήνες στις 11/03/2013 και ήταν εξονυχιστικός, αλλά δήλωσε έκπληξη για κάποιες πρακτικές. 

Όπως αναφέρει ο έλεγχος δεν περιορίστηκε μόνο στα οικονομικά κι άλλα στοιχεία της επιχείρησης, αλλά επεκτάθηκε και στην εξέταση στη ΓΑΔΑ 40 ατόμων, που όπως ισχυρίζεται “μέχρι τότε ουδέποτε είχαν περάσει το κατώφλι της Αστυνομίας, σαν να επρόκειτο να δώσουν κατάθεση για το μεγαλύτερο οικονομικό έγκλημα του αιώνα”.

Μάλιστα, αποκαλύπτει πως οι συνήγοροι της οικογένειάς του διαθέτουν μαρτυρίες πως ασκήθηκαν έντονες πιέσεις στους συγκεκριμένους ανθρώπους να “εκμαιεύσουν καταθέσεις, που με στοχοποιούσαν” .Μάλιστα, όπως σημειώνει για το λόγο αυτό ο δικηγόρος του Μιχάλης Δημητρακόπουλος ζήτησε να κληθούν  ως μάρτυρες στη δίκη όσοι κατέθεσαν κατά την προδικασία, ώστε στο ακροατήριο να αναδειχθεί η αλήθεια.

Στο ίδιο μήκος κύματος και με τον δικηγόρο του ο κ. Γιακουμάτος αναφέρει πως παρανόμως ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία γιατί όπως αναφέρει δεν προβλέπεται αυτό για ανακριβή φορολογικά στοιχεία και επισημαίνει πως αυτό έγινε με μοναδικό σκοπό το διασυρμό της οικογένειάς του. 

Χαρακτηρίζει επίσης τις ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν απαράδεκτες, καθώς όπως υπογραμμίζει η μηνυτήρια αναφορά δεν κατατέθηκε από τα αρμόδια όργανα “όπως περιοριστικά καθορίζονται από το άρθρο 21 του νόμου 2523/1997, όπως τροποποιήθηκε από τον νόμο 3943/2011, δηλαδή το ΣΔΟΕ, την ΔΟΥ ή Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, αλλά από την αναρμόδια Οικονομική Αστυνομία”.

Σχετικά με τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας δήλωσε πως σύμφωνα με την έκθεση της Οικονομικής Αστυνομίας τα ανακριβή στοιχεία είναι 42.000 συνολικό εισόδημα που αντιστοιχεία σε φόρο περίπου 11.000 ευρώ. Και σε αυτό σημειώνει χαρακτηριστικά: “όταν η εταιρεία πληρώνει περίπου 150.000 ευρώ σε φόρο και ΦΠΑ το 2012 και το 2013, έχει λόγο να αποκρύψει εισόδημα προκειμένου να γλυτώσει 11.000 ευρώ;”.

Ο κ. Γιακουμάτος εμφανίζεται σίγουρος πως η επίθεση εναντίον του οίκου ευγηρίας έχει μοναδικό στόχο τον πολιτικό Γεράσιμο Γιακουμάτο που “πάνω από μια 20ετία εκλέγεται ως βουλευτής και δεν έχει δώσει το παραμικρό δικαίωμα”. Και συνεχίζει λέγοντας πως “ημουν, είμαι και θα είμαι κερί αναμμένο”. 

Δηλώνει πως μπήκε στην πολιτική έχοντας 4 σπίτια στην ιδιοκτησία του και σήμερα βρίσκεται με ένα σπίτι και αυτό όπως αναφέρει υποθηκευμένο στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων μέχρι το 2032. 

Καταλήγοντας ο κ. Γιακουμάτος δηλώνει πως το “βλέπεις πολίτες, όλως παρανόμως να φοράνε χειροπέδες για υποτιθέμενες παραάσεις είναι άδικο και απάνθρωπο. Πιστεύω ακράδαντα ότι η δίωξη αυτή ήταν προσχεδιασμένη, οργανωμένη και όχι απλά θεσμικά όργανα ή αγανακτισμένους πολίτες. Ο χρόνος θα δείξει τον ιθύνοντα νου. Να ξέρουν όλοι ότι αυτό δεν θα μείνει αναπάντητο και μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα τότε θα αποκαλυφθεί όλο αυτό το βρώμικο κατασκεύασμα”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εξοργισμένος ο Γιακουμάτος: Εμένα ήθελαν, θα δείτε τι θα πάθουν!

Συνέλαβαν τον αδερφό και τη σύζυγο του Γιακουμάτου για χρέη στο Δημόσιο

Γιακουμάτος: “Σήμερα είμαι ΝΔ”, αύριο;

Αναβολή στη δίκη της συζύγου και του αδερφού του Γ. Γιακουμάτου

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε