Ως «κυρίαρχο και κομβικό σημείο για το εάν και πώς θα επιβιώσουμε και ποια Ελλάδα θα έχουμε αύριο», χαρακτήρισε την συζήτηση στη Βουλή ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, ο οποίος είπε πως το να πολλαπλασιάζουμε την εικόνα της αναξιοπιστίας δεν ωφελούμε τη χώρα, δεν κερδίζει τίποτα η πατρίδα.
«Είμαστε σε ένα πόλεμο, σε μια δύσκολη κατάσταση. Δεν είναι για να κάνουμε σπέκουλα να ωφεληθούμε με μερικά ψηφαλάκια» είπε και ανέφερε ότι δεν θα μπει στον πειρασμό να μιλήσει για σκάνδαλα παρότι είναι ο ίδιος σε θέση να «βγάζει» μια σειρά σκανδάλων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Αναρωτήθηκε δε γιατί «εφόσον εμπέδωσαν ότι γίνονται σκάνδαλα» οι αρχηγοί των δύο κομμάτων, αφού κόπηκαν από τα ψηφοδέλτια πρόσωπα γιατί κάτι δεν έκαναν καλά, δεν προχώρησαν σε ένα βήμα παραπάνω; «Ας πάει κάποιος φυλακή. Προχωρήστε και θα είμαστε μαζί σας» ανέφερε και πρόσθεσε πως αν θέλουμε να πατάξουμε τη διαφθορά ούτε τόσος λόγος χρειάζεται, ούτε τόσες εξεταστικές και μάλιστα εξεταστικές- εξπρές.
Αναφερόμενος στο θέμα των αγροτικών κινητοποιήσεων ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, απηύθυνε προς τον πρωθυπουργό το ερώτημα «αν αυτό που γίνεται στις εθνικές οδούς δεκαπέντε ημέρες είναι νόμιμο;» για να προσθέσει «αν είναι ας πάνε μέχρι το καλοκαίρι, αν είναι παράνομο κάποιος πρέπει να παρέμβει». Ανέφερε ότι χάνουμε εκατομμύρια ευρώ, η χώρα δεν λειτουργεί και – όπως είπε – δεν πρέπει να μιλήσουμε γιατί «έχουμε εκλογές αύριο και μας περιμένουν στην κάλπη». «Αγόμεθα και δεν είμαστε ταγοί» είπε και ρώτησε τον κ. Παπανδρέου γιατί «εμπλέκει τη δικαστική εξουσία, γιατί επιτρέπει να παρανομεί με αυτό τον προκλητικό τρόπο ο κ. Τέντες τηλεφωνώντας σε εισαγγελείς στη χώρα και να τους λέει να μην κινούνται να μην χτυπήσουν την παρανομία;».
Ο κ. Καρατζαφέρης είπε ακόμη ότι το πρόβλημα της χώρας είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι, καθώς είναι πολλοί και κοστίζουν ακριβά, διευκρίνισε πως δεν είναι εχθρός καμίας τάξης αλλά «πρέπει να σπάσουμε αυγά» και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι άργησε να λάβει μέτρα τέσσερις μήνες. «Έχετε το ιστορικό καθήκον να μας βγάλετε από το αδιέξοδο» είπε προς τον κ. Παπανδρέου προσθέτοντας πως κληρονόμησε παθογένειες από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, όχι κατ’ ανάγκη από την κυβέρνηση Καραμανλή.
Δήλωσε για ακόμη μία φορά την αντίθεσή του με το νομοσχέδιο για την απόδοση της ιθαγένειας στους μετανάστες «με την πρεμούρα και τον τρόπο που το φέρνει η κυβέρνηση», ζήτησε δημοψήφισμα για να αποφασίσει ο λαός και ακόμη αιτήθηκε τη σύσταση Διακομματικής Επιτροπής που θα προτείνει την ρύθμιση. Είπε ακόμη πως χάρηκε που ο Αντ. Σαμαράς «κατάλαβε αυτά που έλεγε για τους μετανάστες και άλλαξε θέση». Συμπλήρωσε ότι σε όλη την Ευρώπη είναι ενοχλημένη «γιατί χαλάει όλη την μεταναστευτική πολιτική της», ενώ πρόσθεσε πως θα τιναχθούν στον αέρα τα Ταμεία όταν προχωρήσουν χιλιάδες ελληνοποιήσεις.
Για το σχέδιο «Καλλικράτης» ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, ανέφερε ότι πρόκειται για «αρρωστημένη υπόθεση εκ της γεννήσεώς της» και διερωτήθηκε τι επικινδυνότητα μπορεί να κρύβει η ένωση νομών, αν ταυτοχρόνως προχωρήσουν και ελληνοποιήσεις μουσουλμάνων. Τέλος ο κ. Καρατζαφέρης αναφέρθηκε στον προτεινόμενο από το κυβερνών κόμμα εκλογικό νόμο για να πει πως στενεύει η Δημοκρατία καθώς με αυτό το μοντέλο διορίζεται ο βουλευτής και καθίσταται ο αρχηγός του κόμματος «αυτοκράτορας».