Πολιτική

Γ.Παναγιωτακόπουλος: “Ζητώ άμεσα τη διεξαγωγή συνεδρίου”

Να ξεκινήσουν εδώ και τώρα οι εσωκομματικές διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ ζητά με δήλωσή του το ιστορικό στέλεχος και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.

Αρχισαν τα όργανα στο ΠΑΣΟΚ καθώς βουλευτές (όπως η Εύα Καϊλή)  και στελέχη επισημαίνουν με δημόσιες παρεμβάσεις τους πως η θητεία του Γιώργου Παπανδρέου στην προεδρία του κόμματος έληξε στις 11 Νοεμβρίου.

Επίσης μετά την αναγκαστική παραίτηση – αποχώρηση του Γ.Παπανδρέου από την πρωθυπουργία έχει ήδη ανοίξει ο διάλογος για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ και οι δελφίνοι ήδη ετοιμάζονται για την κούρσα διαδοχής.

Ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος με δήλωσή του τονίζει μεταξύ άλλων πως “έχουμε το Βατερλό της πολιτικής απέναντι στο χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο. Η Ελλάδα απέκτησε Κυβέρνηση οπερέτα, ακυρώνοντας την αιρετή από το λαό κυβέρνηση του, με συμμετοχή ακροδεξιών βουλευτών. Κοινοβουλευτική νομιμοποίηση της ακροδεξιάς ακυρώνει κάθε ιδέα δημοκρατίας και να είναι σίγουροι, εξ’ άλλου η ιστορία το έχει δείξει, αυτοί που το επεδίωξαν ότι μόνο συμφορές μπορεί να φέρει αυτό το εγχείρημα”.

“Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα δημοκρατικό κόμμα” συνεχίζει ο κύριος Παναγιωτακόπουλος “ενα κόμμα με συγκεκριμένες αρχές, αξίες και καταστατικές διαδικασίες, που κανείς δεν μπορεί να τις ξεπερνά ή να τις καταργεί στην πράξη και το ίδιο δεν μπορεί να είναι θεατής των εξελίξεων. Από τον περασμένο Μάιο έχει λήξει η θητεία σχεδόν όλων των οργάνων του ΠΑΣΟΚ (Σ.Ε – Ν.Ε – Π.Ε και Ε.Σ.). Στις 11 Νοεμβρίου έληξε και η θητεία του Προέδρου.
Ταυτόχρονα οι πολιτικές εξελίξεις στη χώρα και οι επιλογές της ηγετικής ομάδας της Κυβέρνησης μεταφέρουν το πρόβλημα διάστασης αρχών και πράξεων στο κόμμα με διαλυτικά χαρακτηριστικά.
Το ΠΑΣΟΚ οφείλει να συζητήσει και να αποφασίσει και για όσα συμβαίνουν και για τις αποφάσεις που λαμβάνονται εξ ονόματος του χωρίς τη νομιμοποίηση τους από κανένα όργανο και να προσδιορίσει την φυσιογνωμία του σαν κόμμα και να χαράξει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο εξόδου από την κρίση.
Για αυτό το λόγο αποτελεί μονόδρομο η αμεση σύγκλιση συνεδρίου και η εκλογή όλων των οργάνων του κινήματος .

Τέλος  “θα ήθελα να σημειώσω ότι η μεταβατική κυβέρνηση θα εκτελέσει το έργο για το οποίο έχει επιλεγεί και μόνο” καταλήγει το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Εύα ξαναχτυπά (τον Γιώργο) – Έθεσε θέμα ηγεσίας

Παπαδήμος – Βενιζέλος καταστρώνουν το πλάνο της επόμενης πενταετίας – Λιτότητα έως το 2015 και σκληρά μέτρα για όλους τους έλληνες

Σαμαράς: “Κορόϊδευε για Παπαδήμο ο Παπανδρέου”

 

 

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άγρια κόντρα Φάμελλου, Σκέρτσου, Μπακογιάννη και για το e-mail Τριαντόπουλου: «Τί κάνατε όταν το λάβατε;» – «Το επίπεδό σας αδικεί τα 57 θύματα στα Τέμπη»
«Έχετε προαποφασίσει την ενοχή Τριαντόπουλου» είπε παρεμβαίνοντας η Ντόρα Μπακογιάννη. «Λίγη περισσότερη σοβαρότητα, αδικείτε τα θύματα και τα φέρνετε στα μέτρα σας, είναι ντροπή» τόνισε
Η Ντόρα Μπακογιάννη
Το ΕΛΚ υιοθέτησε την Διακήρυξη για την Ευρωπαϊκή Άμυνα που παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν τη Σύνοδο της ΕΕ
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να διασφαλίσει την ίση μεταχείριση των κρατών μελών που έχουν ήδη επιτύχει με συνέπεια τον στόχο του 2% για αμυντικές δαπάνες
Η συνεδρίαση του ΕΛΚ
Χαμός με Σκέρτσο, Φάμελλο και Τσακαλώτο στη Βουλή: «Εγώ δεν θα καθόμουν με Τσίπρα στο ίδιο τραπέζι το βράδυ εκείνο στο Μάτι» – «Άντε φύγε από εδώ»
Ο υπουργός Επικρατείας έδειξε από το κινητό του τηλέφωνο τη φωτογραφία με την σύσκεψη που είχε συγκαλέσει ο πρώην πρωθυπουργός το μοιραίο βράδυ στο Μάτι
Ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος μιλά στη Βουλή κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης