Πολιτική

Γ. Σταθάκης. Διαψεύδει ότι 60.000 επιχειρήσεις έφυγαν από την Ελλάδα

Διέψευσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης στη Βουλή ότι έχουν φύγει από την Ελλάδα για την Βουλγαρία 60.000 επιχειρήσεις, επικαλούμενος στοιχεία του Ελληνο-Βουλγαρικού Επιμελητηρίου Βορείου Ελλάδας.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρη Αυγενάκη, ο υπουργός Οικονομίας χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς αυτούς παραπλανητικούς και ειδήσεις παραπληροφόρησης που δημιουργούν κλίμα καταστροφολογίας υποστηρίζοντας πως σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει από τον πρόεδρο του Ελληνο-Βουλγαρικού Επιμελητηρίου Βορείου Ελλάδας έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2014 (!) το σύνολο των ελληνικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη Βουλγαρία ήταν 11.000 εκ των οποίων οι 9.000 δεν είχαν ούτε έναν απασχολούμενο και οι 6.000 είχαν μηδενική δραστηριότητα, ενώ έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2015, κατεγράφησαν περίπου άλλες 2.000 νέες εγγραφές επιχειρήσεως την Βουλγαρία από την Ελλάδα, που όμως στο σύνολό τους δεν δημιουργούσαν ούτε μια νέα θέση εργασίας.

Από τους ισχυρισμούς του κ. Γιώργου Σταθάκη, εάν ισχύουν, αυτό που προκύπτει είναι ότι οι 13.000 επιχειρηματίες μεταφέρουν επιχειρήσεις φαντάσματα στην Βουλγαρία!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΣΥΡΙΖΑ: Νέο σχέδιο «μπαζώματος» πίσω από τις «παλινωδίες» του προέδρου του ΕΟΔΑΣΑΑΜ μετά το πόρισμα για τα Τέμπη
Ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η Νέα Αριστερά λένε ότι από εκεί που η κυβέρνηση είχε «ευαγγέλιο» το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ, τώρα το αμφισβητεί, με τη συμμετοχή ακόμα μια φορά και της ηγεσίας της Δικαιοσύνης
Τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου