Πέμπτη, 4 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Γάλα και φάρμακα όπως…πλειστηριασμοί

Γάλα και φάρμακα όπως…πλειστηριασμοί

Μεταξύ ΠΑΣΟΚ και τρόικας είναι υποχρεωμένος να ισορροπήσει ο Κωστής Χατζηδάκης, καθώς το υπό κατάθεση νομοσχέδιο για τις διαρθρωτικές παρεμβάσεις, που προτείνει ο ΟΟΣΑ, “σκοντάφτει” στη διαφωνία του ΠΑΣΟΚ – νέες ενδοκυβερνητικές διαβουλεύσεις μετά την εντολή Σαμαρά για εξεύρεση εναλλακτικών λύσεων, δυσφορία από Βρυξέλλες.

Σε θρίλερ ανάλογο σε διάρκεια και ένταση με τη ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς τείνουν να εξελιχθούν οι υπό προώθηση ρυθμίσεις του Υπουργείου Ανάπτυξης για την απελευθέρωση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων και την αύξηση της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλατος, όπως διεφάνη μετά τη σύσκεψη Σαμαρά – Βενιζέλου στο Μέγαρο Μαξίμου. Μολονότι, ο Κωστής Χατζηδάκης διαμηνύει σε δημόσιες παρεμβάσεις του ότι από τις κυοφορούμενες αλλαγέες, που εισηγείται ο ΟΟΣΑ μόνοι ωφελημένοι θα είναι οι καταναλωτές, το ΠΑΣΟΚ δια του Ευάγγελου Βενιζέλου προκατέλαβε την εν εξελίξει διαπραγμάτευση επισημαίνοντας ότι οι προτάσεις ΟΟΣΑ θα προωθηθούν κατά το…80% με φωτεινές εξαιρέσεις τα φάρμακα και το γάλα.

Αγώνας δρόμου έως το Eurogroup της 17ης Φεβρουαρίου κάνει η κυβέρνηση για την εκταμίευση της δόσης – ανησυχία ότι ανατρέπεται ο γενικός προγραμματισμός και για τη συζήτηση περί ελληνικού χρέους

Η νέα διαφοροποίηση της Χαριλάου Τρικούπη περιορίζει αισθητά τους ελιγμούς του Μεγάρου Μαξίμου, καθώς προστίθεται στον κατάλογο των “εκκρεμών ζητημάτων”, που “μπλοκάρουν” προς ώρας την εκταμίευση της δόσης ύψους 4,9 δις ευρώ. Μία πρώτη γεύση της δυσφορίας των εταίρων μας για την “αναβλητικότητα” της Αθήνας θα πάρει σήμερα ο Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος προεδρεύει της συνεδρίασης του Eurogroup στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα αμέσως επόμενα 24ωρα ο Κωστής Χατζηδάκης αναμένεται προτείνει στις κοινοβουλευτικές ομάδες Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ τη μείωση της λίστας των υπό απελευθέρωση μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, ωστόσο, η όλη προσπάθεια τελεί υπό την απειλή της τρόικας πως οι διαρθρωτικές παρεμβάσεις είναι προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης.

Σημειώνεται, πάντως, ότι η ιστορία της στοχοποίησης του Κωστή Χατζηδάκη από το ΠΑΣΟΚ δεν είναι τωρινό φαινόμενο, καθώς στο παρελθόν η Χαριλάου Τρικούπη έχει διαμαρτυρηθεί για τη μονομέρεια, που όπως σημειώνουν επιτελείς της, διέπει τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου. Από τους πλειστηριασμούς, τους τρόπους διάθεσης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ έως τη διαδικασία για την επανέναρξη των έργων στους μεγάλους οδικούς άξονες, το ΠΑΣΟΚ έχει κατηγορήσει τον κύριο Χατζηδάκη ότι δε συνεκτιμά τις θέσεις του δεύτερου κυβερνητικού εταίρου και πράττει κατά το δοκούν αιφνιδιάζοντας την κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Το περιβάλλον Χατζηδάκη αποκρούει τις συγκεκριμένες κατηγορίες με την υπόμνηση ότι εφαρμόζει πολιτικές, που έχουν λάβει το πράσινο φως Σαμαρά – Βενιζέλου.

Διαβάστε επίσης

Χατζηδάκης: Με τάματα στην Παναγία δεν πέφτουν οι τιμές

Πόσα χρήματα υπολογίζει ότι πρέπει να επιστρέψει ο Σταϊκούρας στους στρατιωτικούς

Πυρ και μανία με Βαρβιτσιώτη για το Φαρμακονήσι ο Βενιζέλος

Φύτεψε την… Ελιά με βολές προς ΣΥΡΙΖΑ και Κουβέλη ο Βενιζέλος

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε