Πολιτική

Γαβρόγλου: Θα διασφαλίσουμε τα ασφαλιστικά, μισθολογικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των κληρικών

Η μισθοδοσία των κληρικών «δεν είναι θέμα παζαριού», τονίζει ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, διαβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση θα διασφαλίσει τα νομοθετικά, τα ασφαλιστικά, τα συνταξιοδοτικά και μισθολογικά δικαιώματά τους.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real Νews, ο κ. Γαβρόγλου σημειώνει ότι η διακριτότητα των ρόλων κράτους – Εκκλησίας και η συνδιαχείριση της αμφισβητούμενης περιουσίας «είναι στοιχεία που λειτουργούν υπέρ της κοινωνίας, όχι υπέρ του ενός ή του άλλου θεσμού» και αναφέρει ότι «όλα θα γίνουν με προσεκτικά βήματα».

Ξεκαθαρίζει, ακόμα, ότι οι 10.000 προσλήψεις στη Δημόσιο, που θα πραγματοποιηθούν αν αλλάξει ο τρόπος μισθοδοσίας των κληρικών, θα καλύψουν κενά στην Υγεία, στην εκπαίδευση και στις υπόλοιπες κοινωνικές δομές και είναι ανεξάρτητες με τους 15.000 διορισμούς στην Παιδεία , που έχουν εξαγγελθεί για το σχολικό έτος 2021 – 2022.

Ο κ. Γαβρόγλου κατηγορεί τη ΝΔ για τη στάση της έναντι των μαθητικών καταλήψεων για το Μακεδονικό, λέγοντας ότι «βρίσκεται σε επικίνδυνη κατάσταση κώφευσης και αφωνίας σε σχέση με τη φασιστική δράση ακροδεξιών χρυσαυγιτών σε σχολεία», καθώς και ότι «σέρνεται πίσω από τους άρρηκτους δεσμούς του αντιπροέδρου του κόμματος Άδωνι Γεωργιάδη με τα χουντοφασιστικά καρκινώματα».

Κάνει επίσης λόγο για ήττα της πολιτικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την αμφισβήτησή της ότι η χώρα θα έβγαινε από τα μνημόνια και για το ότι θα ήταν αδύνατον να εφαρμοστούν αντίμετρα για τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. «Δεν θα έπρεπε να αρθρώσει έστω και λίγες λέξεις αυτοκριτικής για το πόσο λάθος ήταν η πολιτική της όλα αυτά τα χρόνια;», διερωτάται ο ίδιος και συμπληρώνει λέγοντας ότι «η κυβέρνηση κάνει πράξη αυτό που είχε υποσχεθεί, πετυχαίνοντας μετά την έξοδο από τα μνημόνια, να μπαίνει η χώρα σιγά-σιγά στον δρόμο της ανάπτυξης και να αίρονται οι αδικίες».

Με αφορμή την κατάθεση στη Βουλή του φακέλου για το C4I που αφορά την περίοδο Σημίτη, ο υπουργός τονίζει πως «για κανέναν δεν πρέπει να μένουν σκιές και ο έλεγχος και ο έλεγχος από τη Δικαιοσύνη πρέπει να είναι για όλους ανεξαιρέτως», προσθέτοντας ότι «η χώρα έχει ανάγκη από διαφάνεια και για τους πολιτικούς, ιδιαιτέρως, όταν έχουν συμβεί στο παρελθόν διαπιστωμένα φαινόμενα χρηματισμού εις βάρος του δημόσιου συμφέροντος».

Τέλος, σημειώνει ότι με τις συνενώσεις πανεπιστημίων – ΤΕΙ δημιουργούνται νέες προοπτικές για «προγράμματα σπουδών σύγχρονα και δυναμικά που οδηγούν σε δυνατά πτυχία», ενώ εκφράζει την πεποίθηση ότι οι συνέργειες των πανεπιστημιακών και των τεχνολογικών ιδρυμάτων «είναι ο πραγματικός δρόμος που μπορεί να συνδέσει την εκπαίδευση με τις ανάγκες της κοινωνίας».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Στη Βουλή η δικογραφία για Κώστα Καραμανλή και Χρήστο Σπίρτζη για τα Τέμπη - Τα επόμενα βήματα
Τα κόμματα, αφού  μελετήσουν τα περιγραφόμενα  μπορούν να καταθέσουν στην Ολομέλεια αίτηση με 30 τουλάχιστον  υπογραφές βουλευτών για την σύσταση Ειδικής Προκαταρκτικής Επιτροπής της Βουλής
Κώστας Καραμανλής και Χρήστος Σπίρτζης 2
Υπηρετούν στην Αστυνομία 9.422 γυναίκες - «Πρωταγωνίστριες στον εκσυγχρονισμό του Σώματος», λέει σε post ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
«Η συμμετοχή των γυναικών δεν είναι απλώς ζήτημα ισότητας. Αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για μια πιο ανθρώπινη, δίκαιη και κοινωνικά ευαίσθητη αστυνόμευση»
Από δράση της Αστυνομίας με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών
Ανδρουλάκης: Η ενωτική ομιλία στο ΣΕΦ, τα μηνύματα αντεπίθεσης κι η έμμεση αναφορά στην Κωνσταντοπούλου – «Δεν είμαστε κόμμα – κομήτης»
«Η μαχητική προγραμματική αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ, που ταυτόχρονα δείχνει στους πολίτες ποιος εχει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, ανεβάζει εκ νέου στροφές», τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του
Ο Νίκος Ανδρουλάκης 3