Πολιτική

Γεννηματά για Marfin: Δεν φτάνει μια πλακέτα – Να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι δράστες

Να βρεθούν οι δράστες, δεν φτάνει να μπει μια πλακέτα με το «Ποτέ πια» στο κτήριο όπου έχασαν τη ζωή τους οι εργαζόμενοι στην Marfin ανέφερε από το βήμα της Βουλής η Φώφη Γεννηματά.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ απάντησε με αυτόν τον τρόπο στην προαναγγελία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τη Marfin και ζήτησε να βρεθούν οι δράστες και να τιμωρηθούν. Η κ. Γεννηματά, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «σήμερα , συμπληρώνονται δέκα χρόνια από την αποφράδα εκείνη ημέρα του Μάη του 2010. Τρεις άνθρωποι ξεκίνησαν το πρωί να πάνε στη δουλειά τους και δε γύρισαν ποτέ. Χάθηκαν για πάντα, θυσία στο βωμό της «τυφλής βίας» και της μισαλλοδοξίας. 10 χρόνια μετά δεν φτάνει κ. Πρωθυπουργέ να μην οδηγηθεί αυτή η τραγωδία στη λήθη, δεν φτάνει να βάλουμε μια πλακέτα, δεν φτάνει το «Ποτέ πια», όσο και αν συμφωνούμε με όλα αυτά. Χρειάζεται να βρεθούν οι δράστες, να διαλευκανθεί η υπόθεση. Με αυτόν τον τρόπο θα υπερασπιστούμε πραγματικά την τιμή της δημοκρατίας».

Αναφορικά με το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, η Φώφη Γεννηματά κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ενώ «διακηρύττει την προστασία του περιβάλλοντος ανοίγει την κερκόπορτα για βλαπτικές χρήσεις». Μιλήσατε, είπε, κ. Πρωθυπουργέ για ανάπτυξη χωρίς εκπτώσεις στο περιβάλλον. Και το πρώτο που κάνετε είναι εκπτώσεις στη συζήτηση. Επιλέξατε συζήτηση στα μουλωχτά. Σήμερα αποδεικνύεται ότι για την Κυβέρνηση της ΝΔ η «προστασία του περιβάλλοντος» και η «πράσινη ανάπτυξη» είναι λόγια χωρίς περιεχόμενο. Είναι γράμμα κενό».

Το νομοσχέδιο αυτό είπε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ αντιστρατεύεται στην πράξη την ενεργειακή Δημοκρατία. Παροπλίζετε ουσιαστικά την ΡΑΕ. Επιστρέφει σε συγκεντρωτικές, υδροκεφαλικές λειτουργίες, και στις πελατειακές σχέσεις. Απειλείται ο φυσικός πλούτος της χώρας. Και τόνισε πως «είμαστε απέναντι. Γιατί αντίπαλός μας είναι οι συντηρητικές πολιτικές στην οικονομία, στην κοινωνία, στο Περιβάλλον».

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Μια αποφασιστική νίκη για την πολιτική μας οικογένεια, τη Γερμανία και την Ευρώπη», το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για της εκλογές στη Γερμανία
Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον πρόεδρο του CDU Φρίντριχ Μερτς - «Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: θα είστε ο επόμενος καγκελάριος της Γερμανίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης: Μείωση ασφαλιστικών εισφορών, ειδική ομάδα για το πετρέλαιο στους αγρότες και αύξηση δαπανών για το «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»
Δημιουργείται λιμάνι διαφυγής στη Σαντορίνη, στα 2 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα τον Ιανουάριο, αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στην κυριακάτικη ανασκόπηση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Thessaloniki Summit
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: Τίποτα δεν μπορεί να αποφασιστεί για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία, είπε ο πρωθυπουργός
«Η Ευρώπη πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης», τόνισε ο Ουκρανός Πρόεδρος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Κυριάκος Μητσοτάκης: «130 αστυνομικοί στον προαστιακό και στα λεωφορεία» – Ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα αστυνόμευσης
«Με την ολοκλήρωση του πιλοτικού προγράμματος, η πολιτική αυτή θα εφαρμοστεί σε όλο το δίκτυο της Αττικής με ειδικό σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ