Πολιτική

Γεννηματά για ΔΝΤ: Μην ξεχνάμε, το 2012 είχε ληφθεί απόφαση για νέα αναδιάρθρωση του χρέους

Είναι γεγονός ότι όλα αυτά τα χρόνια που βιώνουμε την κρίση, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει κρατήσει σκληρή στάση και έχει εκφράσει ακραίες απόψεις που συχνά μας έχουν φέρει σε πολύ δύσκολη θέση, εμάς αλλά κυρίως τον ελληνικό λαό και τα συμφέροντά του, δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φ. Γεννηματά από τις Βρυξέλλες σε παρέμβαση της για το ΔΝΤ , στο πλαίσιο της ανοιχτής συζήτησης «Η Αλληλεγγύη δεν έχει σύνορα» που διεξάγεται στη βελγική πρωτεύουσα. 

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι στο Eurogroup του 2012 έχει ληφθεί απόφαση για νέα αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους στην Ελλάδα και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Αυτό θα πρέπει να το στηρίξουμε, επισήμανε η κ. Γεννηματά υπογραμμίζοντας πως «η κυβέρνηση στην Ελλάδα έχει μεγάλη ευθύνη να μην οδηγήσει τα πράγματα σε ένα νέο αδιέξοδο και να μην χάσει την ευκαιρία να φέρει στο επίκεντρο της συζήτησης την απόφαση αυτή για να γίνει ένα ακόμη βήμα σχετικά με το δημόσιο χρέος, που θα δώσει μεγάλη ανάσα στην ανάπτυξη της χώρας και θα οδηγήσει πιο κοντά στην έξοδο από την κρίση». 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρχίζει περιοδείες στην περιφέρεια – Στο επίκεντρο η καθημερινότητα των πολιτών
Ο στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη ειναι να «ξανασυστηθεί» με τους πολίτες και να επικοινωνήσει το έργο και τις πρωτοβουλίες για τη στήριξη του εισοδήματος και την ελάφρυνση των βαρών των πολιτών
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: «Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους»
«Μακάρι η παρακαταθήκη της συνεννόησης και της αγάπης που αφήνει ο Πάπας Φραγκίσκος να βρει την καλύτερη συνέχεια», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πάπα Φραγκίσκο 1