«Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις ότι ο χώρος μας δεν θα γίνει ποτέ άλλοθι και δεκανίκι, είτε σε συντηρητικές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές της δεξιάς, είτε σε λαϊκιστικές, θολές και παρωχημένες δήθεν αριστερές πολιτικές», προσέθεσε η κ. Γεννηματά, θέτοντας ως όρους για συνεργασία τον διάλογο, την εθνική συνεννόηση, και την προγραμματική συνεργασία. «Αλλά θα διαψευστεί απόλυτα όποιος, θεωρήσει ότι αυτό σημαίνει ιδεολογική ταύτιση ή πολιτικό αφοπλισμό», τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Ανέφερε ακόμη ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι τρίτος εναλλακτικός πόλος στη πολιτική σκηνή της χώρας και απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση, όπως είπε «προς όλα τα κόμματα, τις κινήσεις, τις προσωπικότητες του χώρου μας, για να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί μας, με σεβασμό πάντα στην αυτονομία τους».
Εξέφρασε την άρνηση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σε πέντε υφεσιακά και άδικα σημεία του Μνημονίου: Τις ελεύθερες ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, τις συντάξεις πείνας και αναξιοπρέπειας, την εξοντωτική φορολόγηση των αγροτών, την επιβολή ΦΠΑ 23% στην Ιδιωτική Εκπαίδευση, την ανασφάλεια δανειοληπτών και επιχειρήσεων, ιδιαίτερα στο θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, καλώντας την κυβέρνηση να βελτιώσει αυτούς τους όρους, με σκληρή διαπραγμάτευση και προτάσεις με τα σχετικά ισοδύναμα.
Περιέγραψε την αντιπολίτευση που θα ακολουθήσει η Δημοκρατική Συμπαράταξη λέγοντας ότι θα είναι δυναμική και εφ’ όλης της ύλης, αξιόπιστη, τεκμηριωμένη και προγραμματική με καθημερινό έλεγχο της κυβέρνησης, με συγκεκριμένες θέσεις και θετικές προτάσεις.
Σχετικά με το εκλογικό αποτέλεσμα, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σημείωσε ότι «οι Κασσάνδρες, που είχαν προδικάσει την εξαΰλωση του ΠΑΣΟΚ έκαψαν όλες τις προφητείες τους» και πώς «η πρόσκλησή μας για ”επιστροφή στο κοινό μας σπίτι” έγινε αποδεκτή».
Επίσης διαβεβαίωσε ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα διατυπώσει τη δική της πρόταση για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας στη βάση των προγραμματικών δεσμεύσεων που παρουσίασε προεκλογικά.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ