Σάββατο, 6 Ιουλ.
26oC Αθήνα

Γεννηματά: Κύριε Τσίπρα, κουράσατε, μετρηθήκατε, καταγράφηκε ότι είστε λίγος

Γεννηματά

Δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά στην ομιλία της για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

“Κύριε Τσίπρα, ξέρω ότι δυσκολεύεστε αλλά πάρτε το απόφαση, έχετε τελειώσει…. Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί. Είναι απόλυτα τοξικός. Δεν τον εμπιστευόμαστε, αλλά κυρίως δεν τον εμπιστεύεται ο Ελληνικός λαός. Κουράσατε μετρηθήκατε καταγράφηκε ότι είστε λίγος”. Με αυτές τις εκφράσεις η Φώφη Γεννηματά επιτέθηκε στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ζητώντας την άμεση προσφυγή στις κάλπες.

Μιλώντας στην συνεδρίαση της Βουλής για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, η κυρία Γεννηματά χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα “πιό παλιό από το παλιό” και “βαρίδι της αριστεράς”.

“Από δήθεν εκφραστής της προόδου, αποδείχθηκε ότι εσείς θέλατε απλά να καταλάβετε την εξουσία με κάθε μέσο. Χρησιμοποιήσατε τα παραθεσμικά συστήματα της βαθιάς δεξιάς. Δώσατε συγχωροχάρτι στην Καραμανλική περίοδο. Θα σκίζατε τα μνημόνια και σκίσατε τη μεσαία τάξη. Διχάζετε με τους χειρισμούς σας την κοινωνία”, είπε η Φώφη Γεννηματά.

“Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε στοχοποίηση βουλευτή. Κάθε απειλή, κάθε επίθεση στη Βουλή και τη Δημοκρατία. Αυτή είναι άλλη μια διαφορά μας. Εσάς τώρα σας ενόχλησε μετά από οκτώ ολόκληρα χρόνια. Εμείς θα είμαστε σταθερά και πάντα απέναντι σε οποιονδήποτε προσπαθεί να περιορίσει το δικαίωμα στην έκφραση και στην πολιτική άποψη, ακόμη και εκείνων που πριν από λίγα χρόνια πρωταγωνιστούσαν στη βία και τους προπηλακισμούς εναντίον των στελεχών του ΠΑΣΟΚ με την καθοδήγηση και ανοχή του κ. Τσίπρα”, σημείωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, με αφορμή τις αφίσες με φωτογραφίες βουλευτών που υποστηρίζουν της συμφωνία των Πρεσπών.

“Έλεγε ο συνεταίρος σας ότι θα σας μάθει να γράφετε και με το δεξί. Μόνο που εσείς το παρακάνατε . Μόνο με το δεξί χέρι γράφετε πλέον Κύριε Τσίπρα. Και υπογράφετε με το δεξί αυτό είναι το χειρότερο από όλα. Και τώρα δεν διστάζετε να κάνετε κουρελού την ίδια τη δεδηλωμένη. Αν έχετε τη δεδηλωμένη, αν έχετε 151 βουλευτές που στηρίζουν την Κυβέρνησή σας, ψηφίστε με αυτούς τους βουλευτές και τη Συμφωνία των Πρεσπών. Πλειοψηφία α λα καρτ δεν υπάρχει στις Δημοκρατίες κ.Τσίπρα. Φύγετε τώρα…αυτό μόνο μπορείτε να προσφέρετε. Αλλά φοβάστε, τρέμετε την κρίση του λαού””, πρόσθεσε η κυρία Γεννηματά.

“Ας ανοίξει ο δρόμος με το ΟΧΙ μας στην σημερινή ψηφοφορία. Και με την απαίτηση σύμφωνα με την θέληση του Ελληνικού λαού για προσφυγή στην κρίση του, για άμεσες εκλογές. Και από την κάλπη αυτή τη φορά κ. Τσίπρα θα βγείτε «Και Χαμένος και Καμένος»”, κατέληξε η Φώφη Γεννηματά.

Δείτε την ομιλία της στη Βουλή:

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις