Site icon NewsIT

Γεννηματά: Τα… κοράκια έγιναν αρνάκια! Αφήστε τα κλαψουρίσματα

15.12.2015 | 20:50
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

«Τα “κοράκια” έγιναν αρνάκια…» ήταν το δηκτικό σχόλιο της προέδρου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφης Γεννηματά ασκώντας δριμία επίθεση στην Κυβέρνηση για το νομοσχέδιο που ανοίγει το δρόμο να περάσουν τα δάνεια από τις τράπεζας σε κερδοσκοπικά funs.

Ο Πρωθυπουργός, είπε, μας έλεγε πριν δύο χρόνια « εκείνοι που θα υφαρπάξουν τη χώρα μέσω των τραπεζών θα αναγκάσουν τους Έλληνες να εργάζονται ως είλωτες. Θα δουλεύουν δεκάωρα και δωδεκάωρα για τριακόσια ευρώ το μήνα. Θα προκληθούν μαζικές απολύσεις. Μαζί με τις Τράπεζες θα εξαγοραστεί πακέτο το σύνολο της ελληνικής οικονομίας…» τα λόγια αυτά του κ,. Τσίπρα όμως μένουν λόγια…» και πρόσθεσε «βέβαια ως φαίνεται τα «κοράκια» έγιναν «αρνάκια» και οι δεσμεύσεις των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ έμειναν για μια ακόμη φορά στα λόγια, έπεα πτερόεντα…».

Σήμερα είπε η κυρία Φώφη Γεννηματά είναι « η δεύτερη πράξη στο δράμα του αφελληνισμού της Ελληνικής Οικονομίας. Η πρώτη «παίχτηκε» πριν από λίγες ημέρες όταν τα funds με 5 δις ευρώ αγόρασαν περιουσία Τραπεζών 350 δις. Και το Φεβρουάριο θα έρθει και η Τρίτη πράξη, όταν η Κυβέρνηση θα επιτρέψει στα funds να αγοράσουν στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια…» Και τι μας λέτε «ότι προχωρήσατε και σ’ αυτή τη ρύθμιση με πόνο;» και σημείωσε «Όλα αυτά μπορούσαν να μην έχουν συμβεί. Η παράδοση στα κερδοσκοπικά funds δεν ήταν μια νομοτέλεια που η οποιαδήποτε Κυβέρνηση θα υιοθετούσε. Οι κόκκινες γραμμές σας κ.Τσίπρα έγιναν κόκκινα χαλιά για τους αετονύχηδες. Και τώρα τι μας ζητάτε; Να γίνουμε συνένοχοι; Να ψηφίσουμε αυτό που ξορκίζατε; Η απάντηση είναι ΟΧΙ».

Μάλιστα είχε και μια βολή για το επερχόμενο ασφαλιστικό λέγοντας «θέλετε ή δε θέλετε τελικά διάλογο για το ασφαλιστικό; Για το οποίο προκαλέσατε και συμβούλιο πολιτικών αρχηγών. Αν το επιθυμείτε, αν επιθυμείτε πραγματικά τη συνεννόηση, ο χώρος είναι εδώ: στην Βουλή των Ελλήνων. Ενώπιον όλου του Ελληνικού λαού. Όχι πίσω από κλειστές πόρτες. Όχι κόλπα και στημένες καταστάσεις στη λογική «βλέποντας και κάνοντας»…» ενώ για το νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων είπε «προτείνουμε λοιπόν να περιληφθεί ρύθμιση που θα προβλέπει ότι ένα σημαντικό μέρος των εσόδων από τις Αποκρατικοποιήσεις, θα διατεθεί για την ενίσχυση της βιωσιμότητας του Ασφαλιστικού Συστήματος και των Ασφαλιστικών Ταμείων…» και προέτρεψε «αφήστε τα κλαψουρίσματα. Χρειάζεται επί τέλους θάρρος ,ευθύνη και ειλικρίνεια η διακυβέρνηση του τόπου..».
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version